Partilerine dönük baskı ve saldılara tepki gösterdiler

img

MERSİN – Birleşik Devrimci Parti yöneticileri, parti ve parti üyelerine yönelik baskı ve saldırılara Mersin’den tepki gösterdi. Yaptıkları açıklamada, AKP'ye diz çökmeyeceklerini söyleyen partililer, “Hedefimiz diz çökme değil, diz çöktürmedir" dedi.

Birleşik Devrimci Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Esra Can, son dönemde partileri ve parti üyelerine yönelik artan baskılara tepki gösterdi.
 
İzlediği politikalarla halkı artık daha fazla kandıramadığını belirttiği AKP hükümetinin yerel seçimlere kan kaybederek girdiğini söyleyen Can, son demlerini yaşayan AKP’nin, baskı ve sindirme politikalarıyla varlığını sürdürmeye çalıştığını ifade etti.
 
Can, partilerinin Kadıköy’de bulunan İstanbul İl Örgütü binasına yönelik yapılan son polis baskınında duvarlara cinsiyetçi yazılamaların yapıldığını belirtti.
 
Verdikleri mücadelelerinin bir ayağının kadınlar olması nedeniyle bu tür söylemlerle kadınların hedef aldığını dile getiren Can, “Bunu bastırmak ve sindirmek için bu tür çirkin bir yola başvuruyorlar. Tabi bu yaklaşım kadın mücadelesine en ufak bir zarar veremeyecek. Biz her zaman devletin baskı aygıtlarına karşı sokakta bir mücadeleyi savunduk. Bizler bulunduğumuz her alanda ve partimizin her organında da böyle bir yaklaşım içerisinde olduk. Bizler asla diz çökmedik, çökmeyeceğiz de” diye konuştu. 
 
 
Sosyalistlere dönük artan bu saldırılarla aslında halkın devrimci enerjisinin hedef alındığını ifade eden Parti Meclisi (PM) üyesi Gamze Taşcı da, “Bizler AKP’ye karşı olmaya devam edeceğiz. Sosyalist partilerin illegalize ve terörize edilmesini asla kabul etmiyoruz. Amacımız halklar ile beraber AKP hükümetine diz çöktürmektir. Bize bu tür saldırıları sürdürebilirler fakat biz AKP iktidarını yıkacağız. Hedefimiz diz çökme değil, diz çöktürmedir” dedi.