18 TEMMUZ 2018 GÜNDEMİ

* Hakkari esnafı son dönemlerde yaşanan ekonomik krizden kaynaklı büyük bir tedirginlik yaşıyor. Esnaflar son birkaç haftada fiyatların yüzde 50'den fazla arttığına dikkat çekerek, böyle devam etmesi halinde kepenk kapatacaklarını söyledi. 
 
* Şemdinli ilçesinde son bir yıl içerisinde yaşanan işkence olaylarına dikkat çeken siyasetçi Hamit Geylani, işkence yapanların yargılanmamasından kaynaklı yeni işkencecilerin ortaya çıktığını söyledi. 
 
* PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin, ülkenin tüm siyasi yapılarına ve hukuk kurumlarına yönelik genel bir tecridin başlangıcı olduğunu belirten avukat Ayşe Batumlu, “Kürt sorununda çözümsüzlük politikalarını aşabilmek için Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerekir” dedi.  
 
* Beybahçe'de düğüne yönelik DAİŞ saldırısını değerlendiren HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Türkiye'deki tüm DAİŞ saldırılarının birbiriyle bağlantılı olduğuna işaret ederek "DAİŞ'in Antep’teki yapısının üzerine gidilseydi sonrasında hiçbir patlama yaşanmamış olurdu” dedi.
 
* Antep'te düğünde meydana gelen katliama ilişkin görülen davanın avukatlarından Mehmet Alagöz, geçen 2 yılda görülen 4 duruşmada mahkeme heyetinin tüm taleplerini reddettiğini belirterek, "Heyet eldeki sanıkları cezalandırıp dosyayı kapatmayı amaçlıyor" dedi.
 
* Türkiye ile ABD arasındaki krizi "Kasımpaşa pazarlığının ürünü" ve "ekonomik bozulmanın örtülmesi çabaları" olarak değerlendiren SYKP Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, kamuoyuna verilen "saldırı altındaki Türkiye" imajının da AKP’nin Kasım ayında yapılması planlanan yerel seçimleri kazanma çabaları olduğunu söyledi.
 
* Amanoslar’da farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren ve kimsesizler mezarlığına defnedilen HPG’lilerin cenazeleri teşhis edilmesine rağmen ailelerine verilmiyor. Kimsesizler mezarlığına defnedilen 23 cenazenin aileleri, biran önce çocuklarının cenazelerin almak istiyor.
 
* Gözaltında kaybedilen, faili meçhul veya yargısız infaza kurban giden kayıpların akıbetini araştırmak ve faillerin açığa çıkartılması amacıyla; Diyarbakır İnsan Hakları Derneğ’inin (İHD) ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın”  oturma eyleminin 497’ncisi Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirilecektir. (11.00) 
 
* Cumartesi Anneleri, kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 669’uncu kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelecek. (12.00)
 
*İHD İzmir Şubesi, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” ve ''Tek tip'e hayır!'' sloganları ile Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. (13:00)
 
* İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, "F Oturumu"nun 334'üncü haftasında hasta tutuklu Avni Uçar'ın durumuna dikkat çekmek için Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelecek. (13.30)
 
* AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AKP’nin 6. Olağan Büyük Kongresi'ne katılacak.
 
* TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin ile görüşecek.
 
* Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.