Sel ve heyelan bu kez Rize'yi vurdu

img
RİZE -  Rize'de etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel sonucu Pazar ilçesine bağlı Irmak Köyü’nde 1 ev kısmen çöktü, 22 ev de heyelan riski nedeniyle boşaltıldı. Yine 30 kadar köy ve mahalle yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.
 
Karadeniz'deki yağışlar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ordu’yu vuran sel felaketinin ardından yine sel ve heyelan olaylarının yaşandığı Rize'de, dün gece de yağış etkili oldu. Şiddetli yağışlar sel ve heyelanlara neden oldu. Pazar ilçesinin Irmak Köyü’nde 1 ev kısmen çökerken, 22 ev heyelan riski nedeniyle tedbir amacıyla boşaltıldı. Ardeşen ilçesi Serindere Köyü’nde de bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. 
Köydeki 2 ev, heyelan riskine karşı tedbir amacıyla boşaltıldı.
 
Şiddetli yağışla birlikte Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu ile birlikte İl genelinde 30 kadar köy ve mahalle yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı, mahsur kalanlar ekipler tarafından kurtarıldı.
 
VALİ: HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
 
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, gece boyu etkili olan şiddetli yağışların 4 ilçede sel ve heyelanlara neden olduğunu belirterek bazı köy ve mahalle yollarının hasar gördüğünü, kapalı karayolunun da ulaşıma açıldığı bilgisini paylaştı. Mahsur kalanların gece ekipler tarafından kurtarıldığını ifade eden Vali Bektaş, bölgede hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi.