Mardinliler HDP mitingine akıyor

img
MARDİN - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin katılımıyla Mardin’de gerçekleştirilen final mitingi için binlerce yurttaş, “Bijî berxwedana HDP’ê” sloganı ile alana akıyor.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün katılımıyla Mardin’in Artuklu ilçesinde 24 Haziran seçimlerine ilişkin kentteki final mitingi düzenleniyor. Karayolları Parkı’nda gerçekleştirilen ve milletvekili adaylarının da katılım gösterdiği miting alanı, üzerinde “Em li vir in, Em dikarin" yazılı pankartlar, HDP bayrakları ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafları ile süslendi.
 
ALAN KADINLARIN ZILGITLARI İLE İNLİYOR
 
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitingin başlamasına kısa süre kala binlerce kişi alkışlar ve sloganlar eşliğinde alana akmaya başladı. Gençlerin ve kadınların ağırlıkta olduğu kitle sık sık, “En büyük başkan bizim başkan”, “Selo başkan”, “Biji berxwedana HDP’ê” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı. 7‘den 70’e herkesin büyük coşku ile aktığı alanda bazı yurttaşlar yöresel kıyafetleri ile dikkat çekti.
 
 Kadınların zılgıtlarının hiç dinmediği alanda kitlenin çalınan ezgiler eşliğinde başlattığı halaylar sürüyor. 60 yaşındaki Ferha Akbulut ve 73 yaşındaki Asip Ayaz’ın sahneye ellerindeki bastonlar ile çıkarak, HDP bayrakları ve atkısıyla kitleyi selamlaması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Coşkunun hakim olduğu alana yurttaşların gelişi sürüyor.