HDP'li adaylar tarım işçilerini ziyaret etti

img
AYDIN / HAKKARİ – Sabah saatlerinde tarım işçileri ile tarlada bir araya gelen HDP Aydın Milletvekili adayı Ferhat Tunç, çocuk işçiliği ile bir kez daha yüz yüze gelmenin kendilerini üzdüğünü söyledi. Hakkari'de de köyler ziyaret edildi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında sabah saatlerinde Germencik ilçesine bağlı Ortaklar bölgesinde tarım işçilerini ziyaret etti. Tarım işçilerinin yoğun ilgisi ile karşılanan HDP’li adaylar işçilerin sorunlarını dinledi. Şeftali bahçelerinde işçiler ile muhabbet eden adaylar adına Ferhat Tunç konuştu. Tunç, çocuk işçiliği ile bir kez daha yüz yüze gelmenin kendilerini üzdüğünü söyledi. 
 
Yaşını sorduğu bir çocuk işçiden “14 yaşındayım” cevabını alan Tunç, “Çoğunuz daha çocuk denecek yaştasınız, öğrencisiniz. Kiminiz ekonomik koşulların dayatmasından kiminiz de ailesine yardım etmek için bu kızgın güneşin altında çalışıyorsunuz; ama sigortanız yok. Normalde 5 saat çalışan bir insanın bile sigortasının olması lazım. Sizi buraya getirip çalıştıranlar size bu sigortayı çok görmemeli. Emekçiyi, çalışanı ve acımasız sömürülere maruz kalanları düşünen yok” dedi. 
 
'BU SÖMÜRÜYE İZİN VERMEYECEĞİZ'
 
İşçilerin gece saat 03.00’te iş başı yapmak zorunda kaldığını ve akşam 18.00’e kadar çalıştığını belirten Tunç, “Bu kadar çalışma mı olur. Bu kadar saat boyunca çalıştırılıp sadece 55 TL yevmiyeye reva görülmek hangi vicdana, adalete sığıyor. Niye kimse bunu görmüyor, niye kimse bunu dile getirmiyor. Bundan sonra mutlaka hep birlikte olacağız. Bu topraklarda bu ayrımcılığa, bu ötekileştirmeye izin vermeyeceğiz. Tarım işçilerinin de yaşadığı bu zor koşullarla ilgili yapacağımız çok şey var. Hiç kimse burada günde 5 saat de çalışsa asla sigortasız çalışmayacak. Bu sömürüye izin vermeyeceğiz. Herkesin iş güvencesi olacak, sendikası olacak. Bu iktidar döneminde insanlara sendikalı olmayı çok görüyorlar. Tayyip Erdoğan açıkça diyor ki, ‘ben OHAL’i patronlar için getirdim.’ İşte AKP, sömürüden ve bu ucube emek hırsızlığından nemalanan bir partidir. Onların bu bozuk düzenine HDP ile Meclis’te dur diyeceğiz” dedi.
 
HAKKARİ
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü, seçime sayılı günler kala köy köy yurttaşlara ulaşıyor. HDP Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Milletvekili adayları Sait Dede, Özgür Zeydanoğlu, DTK Başkanlık Divanı Üyesi Dilek Adsan, DTK Kadın Meclisi Sözcüsü Ruken Akçan, Yerine kayyum atanan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Adile Kozay'ın aralarında bulunduğu partililer, Şemdinli ilçesinde gidilmedik köy bırakmadı.  
 
Şapatan, Durê (Durak), Aşağı Korgan (Çemi Mîran), Alkeva, Aralık (Parevê), Suçıktı (Belûtiya), Mordağ (Dêrîk), Toklu (Çemê Seyida) Koryürek (Bêgijnê), Derin Çay (Çemê Kûr) ve Mawan köylerinde yurttaşlarla bir araya geldi. 
 
Aynı zamanda sınır köylerini de ziyaret eden partililer, yurttaşların sorunlarını dinledi. Ulusal birliğin önemine dikkat çeken yurttaşların en büyük sıkıntısı ise ekonomik açmaz. AKP tarafından verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen köylüler bunun hesabının da 24 Haziran'da soracaklarını söyledi.