'40 yıllık eş, gözünden sakındığı iki evlat ve kan kokan Suruç sokakları'

img
URFA - Suruç'ta Esvet ve çocukları Adil ile Celal Şenyaşar'ın saldırıya uğradıkları esnaf dükkanının önüne karanfil bırakan komşu esnaflar, "40 yıllık bir eş, gözünden sakındığı iki evlat ve geriye kalan kan kokan Suruç sokakları. Bu fotoğraf, ‘ya iktidardan olacaksın ya da öleceksin’in fotoğrafı" dediler.
 
AKP'nin Urfa Milletvekili ve adayı İbrahim Halil Yıldız'ın akrabalarının, esnaf gezisi sırasında başlayıp ilçe hastanesinde devam eden saldırıları sonucu hayatını kaybeden Hacı Esvet Şenyaşar ve çocukları Adil ile Celal Şenyaşar, saldırının başladığı dükkanın önünde anıldı. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili adayı Nimetullah Erdoğmuş, beraberinde HDP, DBP İl ve ilçe örgütleri ile Bir Milyoncular Çarşısı’nı ziyaret etti.  Heyet,  4 kişinin yaşamını yitirdiği Şenyaşar’ların dükkanın önünden başlayarak, çarşının sonuna kadar tüm esnafa yaşamını yitirenler için başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 
 
Öte yandan 30'a yakın Suruç esnafı, yaşamını yitiren Adil, Celal ve babaları Esved Şenyaşar için olayın yaşandığı dükkanın önüne karanfil bıraktı ve dualar okudu.
 
Suruç esnafı adına ise şu açıklama okundu: "40 yıllık bir eş, gözünden sakındığı iki evlat ve geriye kalan kan kokan Suruç sokakları. Bu fotoğraf, ‘ya iktidardan olacaksın ya da öleceksin’in fotoğrafı. Yaşadığımız ülkenin özgürlük anlayışı bu olmamalı. İnsanlar artık düşüncelerinden dolayı, renginden, ideolojisinden dolayı yargılanmamalı, öldürülmemeli. Esnaf olarak son derece üzgünüz. Komşularımızı kaybettik. Allahtan rahmet diliyoruz."