HDP’nin halk buluşmaları sürüyor

img
HABER MERKEZİ – HDP, seçim çalışmaları kapsamında bugün de farklı merkezlerde halk buluşmaları gerçekleştirdi. 
 
İSTANBUL
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Barajı bilikte yıkalım senle değişir” şiarıyla, Göztepe Özgürlük Parkı’nda halkla bir araya geldi. HDP milletvekili adaylarının yanı sıra HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir de gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. 
 
Esengül Demir, seçimin son düzlüğüne girildiğini belirterek, “24 Haziran seçimleri bu pazar sonuçlanacak. Sonuçlarına göre yaşamın nasıl şekilleneceği belli olacak. 24 Haziran önemli bir dönemeç. Her karşılaştığımız bireye anlatmaya çalışıyoruz. Bu seçim nasıl bir geleceğe evrileceğimize karar verdiğimiz bir seçim. Ya diktatörlük ya da yeniden önümüzde yeni ufukların açılacağı geleceğimizi belirleyeceğimiz engelleri kaldıracağımız seçim. Her bir bireye şu çağrıyı yapıyoruz: 24 Haziran seçimlerinde bunu düşünün diyoruz. HDP’nin kilit rol oynadığı Türkiye’nin geleceğinde yeni umutları yeşertecek bir mekanizma olduğunu söylüyoruz” dedi. 
 
'MÜCADELEMİZ KAZANINCAYA DEK DEVAM EDECEK'
 
Daha sonra Müzisyen Barış Kocaoğlu, sahneye alarak türkü söyledi. Kocaoğlu'nun ardından söz alan HDP’nin kadın milletvekili adaylarından Sema Uçar ise, AKP’nin faşizan uygulamalarını gün ve gün ortaya koyduğunu belirterek, “Bir gece çıkarılan KHK ile 120 bin emekçi işinden atıldı. Ben de o eğitim emekçilerinden biriyim. Aslında, bizler KHK ile atıldıktan sonra ne yapabiliriz diye düşündük. 70 haftadır İstanbul’un 3 yerinde haftanın 4 günü direndik. Son iki haftadır seçimleri bahane eden AKP iktidarı bu alanlara şiddetli bir şekilde müdahale edildi. Bizim mücadelemiz bu yaşadığımız haksızlığı anlatmak ve geri almak üzerine devam edecektir” şeklinde konuştu. 
 
Uçar, “Biz barış istediğimiz için atıldık. Bu iktidar barış isteyenleri işinden attı. 25 Haziran sabahı biz kazanacağız. Bize güvenin” dedi. 
 
'KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE DEĞİŞTİREMEZ'
 
Etkinlikte daha sonra konuşan milletvekili adaylarından Erkan Baş ise, “Uzun bir mücadeleden geliyoruz. 24 Haziran da bunun bir etabı. 24 Haziran’ı da bu faşistlerden kurtartmak için bir basamak olarak kullanalım. Bizlerle mücadele den omuz omuza bu mücadeleyi taşıyan siz sevgili yoldaşlarımıza teşekkür ederim. Sağ olun var olun. Kabul edelim ki keyfimiz yerinde. Zor bir işi bıraktık. Bazı duvarları paramparça etmiş durumdayız. En önemlisi Kürt'ü, Türk'e karşı karşıya getirmeye çalışanların duvarların yıktık. Artık biz kardeşiz birlikte mücadele edeceğiz. Bunu kimse değiştiremez” diye konuştu. 
 
Bazen herkesin karamsarlığa kapıldığını belirten Baş, “Bütün gericiler arkasında. Polis arkasında. İti arkasında miti arkasında. Ama bu halk boyun eğmedi. Türkiye halklarını yürekten alkışlıyorum. Biz boyun eğmedik. BU seçim döneminde çok önemli bir şeyi daha paylaştık. Bunlar diyordu ki güç bizde biz haklıyız diyorlardı. Biz haklı olanın güçlü olabileceğini gösterdik. O gücünden hak alıyordu biz hakkımızdan güç alıyoruz” dedi. 
 
'HALKIMIZ BARAJI PARAMPARÇA EDECEKTİR'
 
AKP’nin hırsızlığa alıştığını belirten Baş, “Biz her hırsızlığa dimdik durdurduğumuz gibi baraja da dimdik durmalıyız. Kusura bakmayın. Keşke baraj sadece HDP’nin sorunu olsaydı. Ama HDP’ye konuşan bu baraj bu Türkiye’nin önüne konulmuş bir baraj. Bu baraj eşitlik, demokrasi, kardeşlik isteyenlerin önüne konulmuş barajdır. Bu barajı ancak hep brilikte olursak çözebiliriz. Bütün sahtekarlıklarına rağmen halkımız bir kez daha o barajı kurulmamak üzere paramparça edecektir” dedi. 
 
Etkinlik Grup Vardiya'nın sahne almasıyla devam ederken, buluşmaya katılanlar halaylarıyla renkli anlar yaşattı. 
 
URFA 
 
HDP’nin milletvekili adaylarından Nusrettin Maçin sabahın erken saatlerinde Eyyübiye ilçesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek başladığı çalışmalarına Ceylanpınar ilçesinde devam etti. Ceylanpınar’da esnafı ziyaret eden Maçin, AKP’nin 16 yıllık politikalarından bıkıp usanan yurttaşlara kurtuluş günü olarak 24 Haziran’ı işaret etti. 
 
Vekil adayı Ayşe Sürücü ise Viranşehir ilçesinde seçmenlerle bir aradaydı. Viranşehir’de günün ilk saatlerinde en kalabalık merkezleri haline gelen Hayvan Pazarı ve Buğday Pazarı’nda yurttaşlarla bir araya geldi. Üreticilerin sorunlarını yerinde ve ilk ağızdan dinleyen Sürücü HDP’nin tüm bu sorunları meclise taşıyacağını ve çözümler üreteceğini söyledi. Birçok esnaf ise ziyaret esnasında vekil adaylarının konuşmasına bile fırsat vermeden tercihlerinin HDP’den yana olduğunu dile getirdi. 
 
Adaylardan Aliye Kızıldamar çalışmalarını sürdürdüğü Birecik ilçesinde neredeyse gidilmedik höy ve yerleşim alanı bırakmadı. Yaylak’ta tarlada çalışan tarım işçilerini ziyaret eden Kızıldamar’a emekçilerin ilgisi büyüktü. Daha sonra Almaşar, Kesme, Havacik, Eşme, Körküyü ve Cesas kırsal mahallelerini gezen Kızıldamar birçok yerde halk toplantısı şeklinde seçmenlerle buluşurken, birçok yerde de iş yapan kadınlara yaptıkları işlerde yardım etti. Halkın yoğun ilgi ve alakasının sandığa yansıyacağını belirten Kızıldamar 25 Haziran’ın yeni bir başlangıç anlamına geldiğini söyledi.  
 
Adaylardan Şerif Bendaş ile Yusuf Yetim ise Eyyübiye ilçesinde Hayvan Pazarı ve Buğday Pazarı’yla başladıkları ve oldukça verimli geçen bir çalışma günü geçirdiler. Daha sonra Karaköprü ilçesine bağlı mahallelerde çalışmalarını sürdüren ikili partileri HDP’ye destek istediler.