HDP Van’da Gençlik Şöleni düzenledi

img
VAN - HDP, Van'da "Genç başladık, genç başaracağız" şiarıyla Gençlik Şöleni düzenledi. Şölene yüzlerce gence seslenen milletvekili adayı Tayip Temel,  “Gençliğin bu duruşu büyük bir umuttur” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi tarafından “Genç başladık, genç başaracağız” şiarıyla Gençlik Şöleni düzenlendi. Şölenin yapıldığı düğün salonu “ Hakikat Aşk’tır, aşk özgür yaşamdır”, “Sosyalizmde ısrar, insan olmakta ısrardır” , “Özgür yaşamı kadın emeğiyle örgütlüyoruz” yazılı pankartlar asıldı. Şölene yüzlerce gencin yan ısıra, HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il eşbaşkanları ile HDP Van milletvekili adayı Tayip Temel katıldı. 
 
‘GENÇLER SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAKLARDIR’
 
HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede, “Sizleri böyle coşkulu, inançlı, böyle umut dolu görünce kendimi görüyorum. Ben de gençlik çalışmalarında yer almış biriyim. Son 3 yıllık süreçte bu halk çok büyük acılar yaşadı. Bu acılar yaşandıkça bu halk çok büyük kahramanlıklar da gördü. En ağır bedelleri ödeyenler bizlere bu kahramanlık mirasını bırakanlar en çok genç arkadaşlardır. Bu sürede iktidar güçleri en çok gençlere saldırdı. Gençlerin karşısında başarıya ulaşmanız asla mümkün olmayacaktır. Gerçekleşecek olan seçimlerde sandıklara sahip çıkma, halkların iradelerinin sandıklara yansıdığı gibi çıkmasının görevi siz gençlerdedir. Genç başladık, genç başaracağız ve mutlaka kazanacağız ” dedi. 
 
‘GENÇLERİN UMUDU VE COŞKUSU OLDUĞU MÜDDETÇE KAZANIRIZ’
 
Ardından konuşan DBP İl Eşbaşkanı Ökkeş Kawa ise, konuşmasını en yoğun saldırıların gençlere karşı yapıldığını söyledi. Kawa,  “50 yıldır süren mücadelenin gün be gün büyümesinin nedeni gençlerdir. Bu mücadelede en büyük görev her zaman gençlerin omuzlarındadır. Gençlerin umudu ve coşkusu olduğu müddetçe mutlaka kazanacağız. “dedi. 
 
Son olarak konuşan HDP Van milletvekili adayı Tayyip Temel ise, bu coşku ve heyecanla özgürlük halayına duran gençleri selamlayarak konuşmasına başladı. Gençliğin önemine vurgu yapan Temel, gençliğin direnişin gücü olduğunu ifade etti.  Temel, “Gençliğin bu duruşu büyük bir umuttur” diyerek konuşmasını sonlandırdı.