Meydan bir anda miting alanına döndü

img
 
HABER MERKEZİ - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Yüksekova'dan Van'a gelirken yol üstü uğradığı Başkale'de yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Temelli, Başkale'nin yüzde 97'lik oy rekorunu kıracağını söyledi. Van'ın ilçeleri, Iğdır, Urfa ve Maraş'ta da adaylar köyleri dolaştı. 
 
Bayramı aday olduğu Van'da geçirecek olan HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili adayı Sezai Temelli, Yüksekova'dan Van'a geçti. Programında olmamasına rağmen yol güzergahında bulunan Başkale ilçesine seçim otobüsü ile uğrayan Temelli'yi bir anda yüzlerce kişi ilçe meydanında karşıladı. Şaşkınlığını gizleyemeyen Temelli, otobüsün üzerine çıkarak halka kısa bir konuşma yaptı. 
 
Başkale'de HDP'nin yüzde 97 oy aldığını belirten Temelli, Başkale'nin 24 Haziran'da kendi rekorunu kıracağını söyledi. Temelli, "AKP nasıl ki Başkale'de tabela partisi olmuşsa, 24 Haziran'dan sonra da Türkiye'de tabela partisi olacaktır" dedi.
 
Temelli, konuşmasını Başkale halkına teşekkür ederek sonlandırdı.
 
İPEKYOLU
 
Van Milletvekili adayları Asuman Yelmazer ve Mukaddes Karakoç Maraş Caddesi üzerindeki Yüzbaşıoğlu Sokağı’ndaki esnafları ziyaret etti. Bayram kartı ve seçim bildirileri dağıtan HDP’lilere ilgi oldukça yüksekti. 
 
'CHP'LİYİM EŞİM BENİ HDP'YE OY VERMEYE İKNA ETTİ'
 
Artos İş Merkezinde bulunan esnaflardan biri Mersin’de yaşadığını ve CHP’ye oy verdiğini; fakat Van’da evlendiği için eşi tarafından ikna edilerek bu seçimlerde HDP’ye oy vereceğini söyledi.
 
'İLK TURDA BİZ, İKİNCİ TURDA SİZ BİZİ DESTEKLEYİN'
 
Yine esnaf ziyaretlerinde CHP’li bir esnaf ise, “Ben CHP’liyim. Bu seçimde Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye oy vereceğim. Milletvekilliği seçimlerinde de HDP’ye oy vereceğim ama İnce ikinci tura kalırsa sizin de desteğinizi istiyorum” dedi.
 
ERCİŞ
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş ilçe seçim bürosunun önünde bir araya gelen yüzlerce kişi çalınan müzikler eşliğinde halaya durdu. Her akşamı miting havasında geçen ilçede her gün yüzlerce kişi çalışmalara katılıyor. Gündeme ilişkin sohbetlerinde yapıldığı ilçede yurttaşlar arasında 24 Haziran seçimlerinin önemine ilişkin tartışmalar yürütülüyor. Öte yandan Erciş ilçesinde HDP’nin seçim anons araçlarının akşam 17.00’den sonra müzik çalması polisler tarafından engellenirken, AKP ve MHP’nin seçim anons araçlarının gece 23.00’e kadar müzikler çalması ise dikkat çekti. 
 
GÜRPINAR
 
Ülkenin en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi olan Gürpınar'da da HDP seçim çalışmalarına devam etti. Norduz bölgesinin mahallelerini gezen HDP’lilere yurttaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken, HDP'liler yurttaşlara oy kullanmanın önemine değindi. Mahallede bir gencin eline aldığı HDP bayraklarıyla at üstünde tur atması renkli görüntüler oluşturdu.  
 
SARAY 
 
HDP’liler Saray ilçesinde de Van Milletvekili adayı Muazzez Orhan, eski milletvekili Nazmi Gür ve Saray İlçe Örgütü ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirildi. Esnaf tarafından büyük bir sevgi ile karşılaşan HDP’liler yer yer ilçe halkı ile bir araya gelerek ekonomik sıkıntı başta olmak üzere sınır kapılarından hayvancılığa kadar birçok sorunu tartışıyor. 
 
IĞDIR 
 
Sabah saatlerinde Iğdır kent merkezinde bir araya gelen ve aralarında milletvekili adayları Kıznaz Türkeli ve Habip Eksik’in de bulunduğu çok sayıda kişi seçim çalışmalarını gün boyunca sürdürdü. 
 
Kent merkezinde bayram kartı ve broşür dağıtan HDP’liler yoğun ilgi ile karşılandı. Doğubayazıt Caddesi, Rus Pazarı gibi kentin en işlek cadde ve pazarları başta olmak üzere kentin birçok noktasında bayram kartı dağıtılarak yurttaşların Ramazan bayramı kutlandı. HDP’liler yurttaşlara; “24 Haziran’da HDP’ye oy verin ki 25 Haziran bütün halkların bayramı olsun” ifadelerini kullandı.
 
‘AKP’LİLER MAKARNA DAĞITIYOR SİZ İSE BAYRAM KARTI’
 
Bayram kartını alan bir yurttaşın, “AKP makarna dağıtıyor, siz ise bayram kartı dağıtıyorsunuz” demesi gülüşmelere neden oldu. Yurttaşın, “Benim vergimle makarna, salça, kömür dağıtıyorlar, sonra halka ‘yardım dağıtıyoruz’ diyorlar. Benim hakkım olan bir şey nasıl yardım oluyor” şeklinde tepki göstermesi dikkat çekti. 
 
URFA 
 
Günden güne büyüyen bir heyecan ve coşkuyla 24 Haziran seçimlerine hazırlanan HDP’nin Urfa Milletvekili adayları bugün de kent merkezi, ilçeler, köy ve mahallelerde seçmenlerle kucaklaşmaya devam etti. 
 
HDP Kadın Meclisinin seçim çalışmaları kapsamında Urfa’nın en işlek yerlerinden biri olan Atatürk Bulvarı’nda açtığı standı yurttaşlardan yoğun ilgi gördü. Milletvekili adaylarından Ayşe Sürücü Ceylanpınar ilçesine bağlı kırsal mahallelerde kadın odaklı yoğun bir çalışma yürüttü. Gittiği tüm yerleşim alanlarında coşkuyla karşılanan Sürücü, 25 Haziran’da tüm yurttaşlarla demokrasi halayına duracaklarını belirtti. Sürücü daha sonra Viranşehir ilçesine geçerek aile ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. 
 
Adaylardan Ömer Öcalan memleketi Halfeti ilçesinde, HDP ilçe yönetimiyle birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek seçmenlerle bir araya geldi. Esnaflarla yaptığı sohbette AKP’nin gitme vaktinin geldiğini, bunu kendilerinin de farkında olduğunu belirten Öcalan “Herkes tarihte hakkettiği yeri alacaktır” dedi. Tüm olup bitenler ve ülkenin içinde bulunduğu durumunu gören tüm seçmenlerin HDP’yi desteklemesi gerektiğinin altını çizen Öcalan, destek istediği seçmenlere mecliste halkın kulağı, gözü ve hak savunucusu olma sözü verdi. 
 
HDP’ni bir diğer milletvekili adayı İsmail Kaplan ise ilçe merkezinde ki esnafları ziyaretle başladığı çalışmalarına merkez ve kırsal mahalle ziyaretleriyle devam etti. HDP ilçe yöneticileriyle birlikte seçim aracının eşlik ettiği Kaplan’ı seçmenler bir çok yerde zılgıt, slogan ve halaylarla karşıladı. Suruç ilçesinin her zaman olduğu gibi oy patlaması yapacağını belirten kaplan tüm gün boyu çalışmalarına aralıksız devam etti. 
 
Urfa’nın diğer HDP vekil adayları Şerif Bendaş, Yusuf Yetim ve Nusrettin Maçin Haliliye İlçe Örgütü ile birlikte Çamlıdere esnafını ziyaret ettiler. Adaylar daha sonra yine Haliliye'ye bağlı Aktaş, Koymat ve onlarca köyü ziyaret edip seçmenlerden daha aydınlık ve güzel günler için HDP’ye destek istedi. 
 
Çalışmalarına Birecik ilçesinde sürdüren Aliye Kızıldamar ise, ilçede kurulan bayram pazarlarını ziyaret ederek esnafın kangrenleşmiş sorunlarını dinledi. Tek çözüm adresi olarak HDP’yi gösteren Kızıldamar’a hem pazar esnafı hem de alış verişe gelen yurttaşların yoğun ilgisi vardı. Kızıldamar daha sonra belirlenen mahallelerde aile ziyaretleri gerçekleştirdi. 
 
MARAŞ 
 
HDP Maraş milletvekili adayları Ebistan ve Pazarcık ilçelerinde seçmenlerle bir araya geldi. Pazarcık’ın Çiftlik mahallesinde halaylarla karşılanan HDP adayları, Elbistan’a bağlı Topkıran köyünde de büyük bir coşkuyla karşılandı. Tek tek yurttaşlarla sohbet ederek HDP’ye destek isteyen adayların çalışmaları gün boyunca devam etti.