Newroz’dan sonra gözaltına alınanların aileleri emniyetin önünde

img
DİYARBAKIR/İSTANBUL - Diyarbakır'da Newroz kutlamaları sonrası gözaltına alınan yurttaşların ailelerinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önündeki bekleyişler devam ediyor. İstanbul’daki Newroz gözaltılarının ise 60’a yükseldiği belirtildi. 
 
Diyarbakır'da Newroz kutlamaları sonrasında polislerce gözaltına alınan yurttaşların aileleri Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Akşam saatlerinden beri bekleyen ailelere eşlik eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca gözaltındaki yurttaşlar hakkında bilgi almak için emniyetle görüşme gerçekleştirdi. Uca, 30'u çocuk 70'e yakın gözaltının olduğunu belirtti. Çocukların Çocuk Şube Müdürlüğü’nde tutulduğunu kaydeden Uca, gözaltında olan 22 kişinin ismine ulaşabildiklerini kaydetti. 
 
Gözaltı sebeplerinin trajik komik olduğuna dikkat çeken Uca, yeşil kırmızı sarı flamalar taşıdıkları için gözaltına alınanların olduğunu dile getirdi.
 
Uca, yetkililerin gözaltında tutulanlardan görüntüsü olanların ve slogan atanların savcılığa çıkarılacağını dile getirirken bazılarının ise serbest bırakılacağını ifade etti.
 
Gözaltına alınanların ailelerinin bekleyişleri devam ediyor. 
 
İSTANBUL’DAKİ GÖZALTILARIN SAYISI 60’A YÜKSELDİ
 
İstanbul Bakırköy’deki Newroz kutlamalarından sonra gözaltına alınanların sayısının 60’a yükseldiği belirtildi. Gözaltına alınanlardan bazıları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.
 
Sağlık kontrolünden geçirilenlerin Vatan Caddesi’nde bulunan çeşitli şubelerdeki işlemleri devam ediyor.