YPG ateşkes kararına uyacağını deklare etti

img

HABER MERKEZİ  -  YPG, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye için aldığı ateşkes kararına uyacağını deklare etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’de en az bir ay süreli “insani ataşkes” kararı almasına dair YPG’den yanıt geldi. YPG yaptığı açıklamasında, ateşkes kararına DAİŞ’e karşı yürütülen mücadele dışında her yerde uyacaklarını açıkladı.
 
YPG’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle: 
 
“BMGK’nin 24 Şubat 2018 tarihinde BMGK’nin 2401 maddesi uyarınca insani yardımların yapılması amacıyla bir ay geçerli olmak üzere Efrin’de dahil Suriye’ye geneli için bir aylık ateşkes kararı aldı. Biz de YPG genel komutanlığı olarak bu karara uyacağımızı, belirtiyoruz.
 
BMGK’nin aldığı ateşkes kararını DAİŞ hariç tüm güçlere karşı uygulayacağız. Ancak yine de Türk devleti ve bağlı çetelerinin Efrin’e dönük saldırılarına karşı da öz savunma hakkımızı kullanacağız.
 
Güçlerimiz Türk devleti ve çetelerinin saldırılarından yaralanan insanları tedavileri yapılması ve çeşitli şekillerde etkilenen Efrin bölgesine insani yardımların yapılması için BM ve insani kuruluşlardan gelecek heyetleri güvenlikli şekilde geçişlerini sağlayacaktır.
 
YPG olarak Suriye’deki tüm güçlere BMGK’nin aldığı karara uymaları çağrısı yapıyoruz.”