Gar Katliamı mağdurları ve aileleri kahvaltıda buluştu

img

ANKARA -  Ankara Garı Katliamı'nda yakınlarını kaybeden aileler ve katliamdan yaralı kurtulanlar, düzenlenen dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. 

DAİŞ’in 10 Ekim 2015'te gerçekleştirdiği saldırı sonucu 103 kişinin yaşamını yitirdiği, 450 kişinin ise yaralandığı Ankara Garı Katliamı'nın mağdurları ve mağdur aileleri, kurdukları 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin kapatılması sonrasında Kızılay’da bir kafede organize ettikleri dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. 
 
Katliam mağdurları kahvaltı masalarında acılarını paylaşırken, beraberinde getirdikleri çocukları ise aynı masalarda oyuncaklarını paylaştı. 
 
‘MÜCADELEMİZDEN ALIKOYAMAZ’
 
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan kapatılan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, derneklerinin kapatılmasının kendilerini mücadeleden alıkoyamayacağını ifade etti. Coşgun, “İşte hepimiz yine bir aradayız. 10 Ekim dayanışması budur” diye konuştu. 
 
Katliam mağdurlarından biri olan Gökhan Yaralı da, derneklerinin kapatılmasına “Biz barış için vücudumuzu Gar alanında bıraktık. Sonuna kadar barış mücadelesi vereceğiz” sözleriyle tepki gösterdi.
 
Bir diğer katliam mağduru olan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) eski başkanı Nazım Karakurt da, “Derneğin kapatılması 103 canı yok saymak değil, aynı zamanda milyonlarca insanın barış iradesini yok saymaktır” dedi.