Muğla'da ortak mücadele çağrısı

img
MUĞLA - HDK Muğla Meclisi, kongrenin genel merkezi tarafından başlatılan krize karşı ortak mücadele hamlesine ilişkin çağrı yaptı. 
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından Ekim 2020'de başlatılan "Kapitalizmin krizine karşı halkların ortak  mücadelesi hamlesi" kapsamında Muğla'da çağrı yapıldı. HDK Muğla Meclisi tarafından Milas ilçesinde bulunan Atapark'ta yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri de katıldı. Açıklamayı HDK Meclis üyesi Muzaffer Polat okudu.  
 
Polat, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, siyasi, uluslararası ilişkiler ve toplumsal alanlardaki krizlerle birlikte derinleştiğini belirterek, rejimin pandemi sürecinde toplum sağlığını koruma yönünde niyeti ve çabası olmadığını vurguladı. Sıfırı tüketen AKP-MHP iktidar bloğunun pandemiyi fırsat bilerek ilan etiği sokağa çıkma yasaklarıyla doğaya ve yaşam alanlarına saldırılarının ayyuka çıktığını aktaran Polat, “Muğla’nın yüzde 55’ine maden ruhsatı vererek gerek ormanlarımızı ve gerekse arkeolojik alanlarımızı tarumar etmekte, termik santrallerin kömür ihtiyacı için köyler boşaltılıp, insanların yaşam alanları yok edilmekte, tarım alanlarımız tüketilmekte, kıyılarımız inşaatlarla yat limanlarıyla işgal edilip deniz ekosistemleri bozulmaktadır. Cezaevlerinde siyasi tutuklular tecride karşı 55 gündür açlık grevindeler. Tutukluların taleplerine  tüm toplumsal kesimlerin duyarlı olmasını gerektiriyor" ifadelerini kullandı. 
 
‘YENİ YAŞAMI İNŞA EDELİM’
 
Polat, her türlü birleşik mücadeleyi, yerelde, toplumsal örgütlenmeleri geliştirerek, gerçek bir halk muhalefeti gücüne dönüştürmek gerektiğini söyledi. "HDK, yeni yaşam önerisiyle, bütün insanlık ve dünyamızdaki bütün hayat için  bir seçenek öneriyor” diyen Polat, krize karşı başlattıkları hamleye dikkati çekerek,"Bu hamle kesintisiz ve sürekli bir mücadele hamlesidir. Rejime karşı halkların ortak direnişini örgütleme; bu direnişin örgütlerini yaratma hedefini önümüze koyuyoruz. Çağrımız tüm demokrasi güçlerine, bizlerin çözümü var, hep birlikte ortak mücadeleyle yeni yaşamı inşa edelim” çağrısı yaptı.