Türkiye-Yunanistan arasındaki ‘gerilimi düşürme’ görüşmeleri kesildi

img

ANKARA – Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilim azaltılması için NATO nezdinde devam eden görüşmelere ilişkin açıklama yapan MSB, Yunanistan'ın toplantılara katılmama kararı nedeniyle görüşmelerin kesildiğini açıkladı.

Doğu Akdeniz'de ayrıştırma tedbirlerine yönelik teknik detayların belirlenmesi için Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında 30 Kasım'da NATO Karargahı'nda yapılması planlanan teknik görüşmenin Yunanistan heyetinin katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemediği ortaya çıktı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, "Doğu Akdeniz'de ayrıştırma tedbirlerine yönelik teknik detayların belirlenmesi için Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında Kasım ayı sonunda NATO Karargahı'nda yapılması planlanan teknik görüşmenin, Yunanistan heyetinin katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemediğini" açıkladı.

Açıklamada, ilki 3 Eylül'de olmak üzere bugüne kadar altı toplantının yapıldığı, son toplantının ise Yunanistan'ın katılmaması nedeniyle gerçekleşmediği belirtildi. Açıklamada, "NATO Karargahı'ndaki toplantılar sonucunda genel çerçeveyi belirleyen 'Teknik Düzenlemeler Metni' 1 Ekim'de her iki ülkenin onayı ile kabul edilmişti" ifadeleri yer aldı.