HDP’den ajansımıza ziyaret

img
VAN – Yaptıkları haberler nedeniyle 4 gazetecinin tutuklanması üzerine ajansımızın Van bürosunu ziyaret eden HDP’liler, özgür basın emekçilerinin tüm bedellere rağmen vazgeçmediği hakikatin faşizmi korkuttuğunu belirtti. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü ve Milletvekilli Murat Sarısaç, iki yurttaşın işkenceyle gözaltına alınıp helikopterden atılmasını kamuoyuna duyuran ajansımız (Mezopotamya) muhabirleri Adnan Bilen, Cemil Uğur, Jinnews muhabiri Şehriban Abi ile Gazeteci Nazan Sala’nın tutuklanması üzerine ajansımız ve Jinnews bürolarına dayanışma ziyaretinde bulundu. 
 
Ziyarette konuşan İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, her zaman hakikatin izini süren özgür basının yanında olduklarını söyledi. HDP’li vekil Murat Sarısaç da, yaşanan helikopter olayını insanlık dışı olarak nitelendirerek, faillerin cezalandırılması yerine hakikati halka ulaştıran ve tüm dünyaya duyurulmasına vesile olan gazetecilerin tutuklandığını dile getirdi.
 
‘FAŞİZM ÇOK KORKUYOR’
 
Özgür basın geleneğine değinen Sarısaç, şöyle dedi: “Faşizm hakikatten çok korkuyor. Özgür basın emekçilerimiz de, 90’larda faili meçhullere uğramasına, binalarının bombalanmasına ve birçok emekçisinin kaçırılmasına rağmen bu gelenekten vazgeçmediler. Tutuklanan 4 arkadaşımız cezaevinde de hakikatin sesi olmaktan vazgeçmiyor. Burada bir halk gerçekliği var. Bu halk, hakikati kendisine ulaştıranlara sahip çıkıyor ve sahip çıkmaya da devam edecek. Barışa ve toplumsallığa inanan herkesin, Mezopotamya Ajansı ve Jinnews’in hakikati insanlara ulaştıran emekçileriyle beraberdir. Faşizmi de hep birlikte yeneceğiz.”