Urfa’da 2 tahliye

img

URFA - Urfa'da Kürt siyasetçileri ve sendika üyelerinin yargılandığı davada 2 kişi daha tahliye edildi. 

 
Urfa'da, 9 Ekim 2019 tarihinde gözaltına alınan aralarından sendika üyeleri ve Kürt siyasetçilerin de bulunduğu 5’i tutuklu toplam 30 kişi hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla açılan davanın 5'inci duruşması Urfa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 
 
Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Muzaffer Çakmak, Mehmet Kültür, Songül Arpa, Ahmet Yenilmez ve Vahit Akgün, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu. 
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegesi olmak ve çalışmalarına katılmakla suçlanan 5 kişi, kendilerine yönelik suçlamaları reddederek, DTK'nin yasal bir kurum olduğunu ve faaliyetlerinin ilegalize edilemeyeceğini vurguladı. Sanıklar, tahliye talep etti. 
 
Sanık avukatları ise, DTK’nin Meclis tarafından resmi düzeyde muhatap alındığına dikkati çekere, çalışmalarını legal zeminde yürüttüğünü ifade etti. Avukatlar, müvekkillerinin yaşlı olmaları nedeni ile cezaevinde yaşamlarını idame etmekte zorlandıklarını belirterek, tahliye istedi.  
 
Mahkeme heyeti, Mehmet Kültür ile Vahit Akgün’ün tahliyesine, Songül Arpa, Ahmet Yenilmez ve Muzzafer Çakmak’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 
 
Bir sonraki duruşma 17 Eylül’e ertelendi.