İhraçlara karşı yapılan oturma eylemi 132. haftasında

img

İZMİR- Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şubesi’nin KHK ile görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin haklarının iade edilmesi için başlattığı oturma eylemi 132. haftasına girdi. Bu haftaki oturma eylemi Eğitim Sen’in 25. kuruluş yıldönümüne adandı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen)  İzmir 2 No’lu Şube Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin haklarının iade edilmesi için yaptıkları oturma eyleminin 132. haftasını gerçekleştirdi. Karşıyaka İskelesi’nde bir araya gelen kamu emekçileri, “Oturma Eylemimiz 132. Haftasında” ve Mücadeleyle Geçen Onurlu 25 Yıl Eğitim Sen Güneşi Aydınlatmaya Devam Ediyor” yazılı pankart taşıdı.

Sık sık, “İşimizi Geri Alacağız”, “KHK’lar gidecek biz döneceğiz” sloganlarının atıldığı eylemde açıklamayı Eğitim Sen  İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu.

Bu haftaki oturma eylemi Eğitim Sen’in 25. kuruluş yıldönümüne adandı.

‘KHK UYGULAMALARI İNSANLIĞA KARŞI SUÇ NİTELİĞİNDE’

İhraç edilen kamu emekçilerinin sadece işlerinin ellerinden alınmadığını ve çoğu haklarının da gasp edildiğini hatırlatan Kılıç, bu uygulamaların kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak anlamını taşıdığını ve insanlığa karşı suç kapsamına girdiğini söyledi.

AKP’nin artık yönetemediğini vurgulayan Kılıç, “Ekonomik, toplumsal, siyasal krizini aşmak için ise baskı, şiddet ve savaş politikalarına başvurmaktan çekinmiyor. Yeni Osmanlıcılık hayalleriyle girdiği Ortadoğu’da paylaşım savaşlarından pay kapmak, içeride ise kendi ömrünü uzatıp emekçilerin asıl gündemini perdelemek için Libya tezkeresine sarılıyor. Milliyetçi, gerici, şoven politikalarla bizleri birbirimizin düşmanı haline getirerek bu ülkenin asıl gündemini, işsizliği, yoksulluğu, güvencesizliği, geçim derdini, hayat pahalılığını, KHK’leri, hukuksuzlukları konuşulamaz hale getirmeye çalışıyor” diye konuştu.

‘EŞİT BİR ŞEKİLDE YAŞAMAK İSTİYORUZ’

“Biz, eşit ve özgür, demokratik bir ülkede barış içinde eşit bir şekilde bir arada yaşamak istiyoruz” diyen Kılıç, ihraç edilen kamu emekçilerinin uğradıkları hak gasplarının kalkması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Kılıç, “Çünkü bizler biliyoruz ki, İhraç edilen arkadaşlarımızın mücadeleleri sonucu hak gasplarının kalkması, işini geri alması demokrasi ve hukuk mücadelesine katkı sağlayacağı gibi birçok alandaki hak gasplarına karşı yürütülen mücadelelere moral olmakta olumlu örnek teşkil edecektir. Mücadeleyle, dirençle mutlaka işimizi geri alacağız” diye konuştu.