Bursa’da işten çıkarılan işçiler eyleme başladı

img

BURSA – Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Akwel Otomotiv’de sendikalı oldukları için işten atılan işçiler fabrika önünde eyleme başlayarak işlerine iadelerini istedi.

Türk Metal Sendikası, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Akwel Otomotiv adlı fabrikada sendikaya üye oldukları gerekçe gösterilerek işten atılan 2 işçi için fabrika önünde bir araya gelerek açıklama yaptı.

Vardiya giriş ve çıkış saatlerinde atılan “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganlarına fabrikada çalışan işçiler de alkışlarla karşılık verdi. İşten atılan işçiler daha sonra işlerinin iadesi için eyleme başladı.

Açıklamada konuşan Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem, “İşverenlerin başına buyruk, sermayenin kurduğu kendi düzen içerisinde işçi arkadaşlarımız çalıştırılıyor. Bizler fabrika dışında eylemlerimizi daha da çeşitlendireceğiz. Aynı şekilde fabrika içinde de çeşitli eylemler hayata geçireceğiz. İçeride işler yoğun mesela mesaiye gelmeme gerekirse üretimi yavaşlatma gibi eylemleri önümüzdeki zaman içerisinde şekillendireceğiz” diye konuştu.

Açıklama sloganlarla son buldu.