Emekliler: Bütçede büyük pay savaşa

img

ANTALYA - Antalya’da Emekli-Sen üyeleri, bütçe görüşmelerinde emeklilerin sorunlarının dikkate alınmadığını belirterek, “Bütçede büyük paylar yaratılan dış borca, yanlış dış politikalar sonucu silahlara ve savaşa aktarılıyor” dedi. 

 
Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Antalya Şubesi, Atallos Meydanı'nda bir araya gelerek, Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerine ilişkin yaptığı basın açıklamasıyla taleplerini dile getirdi. Basın açıklamasına siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. Açıklama öncesi konuşan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) eski İl Eşbaşkanı Nursen Öztürk, bütçenin savaşa, silaha, Diyanet'e ve yandaş şirketlere ayrıldığını söyledi. 
 
‘BU BÜTÇE HALKIN BÜTÇESİ DEĞİL’
 
Açıklamada bulunan Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, onurlu ve insanca bir yaşam istediklerinin altını çizdi. Bütçede büyük payların yine yaratılan dış borca, yanlış dış politikalar sonucu silahlara ve savaşa aktarıldığını ifade etti. Ayar, “Görünen köy kılavuz istemez. Bu bütçe bu haliyle emekliye, emekçiye, yoksula, dul ve yetime yine açlık, yine sefalet, yine yoksulluk getirecektir. Kesin olan bir şey vardır ki, bu halkın bütçesi değildir. Bu bütçe halkımıza yeni vergiler, yeni yükler getirmekten başka bir işe yaramaz” dedi.