İzmir'de hekime şiddet protesto edildi

img

İZMİR- İzmir Sağlık Platformu, doktor Kadir Songür'ün hastasının saldırısı sonucu yaralanmasına tepki göstererek, sağlıkta şiddeti önleyici yasal düzenleme bir an önce yapılmasını istedi. 

 
İzmir Sağlık Platformu, dün İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor Kadir Songür'ün hastasının saldırısına uğraması sonucu yaralanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Hastanane poliklinik girişinde yapılan açıklamada “Sağlıkta şiddete hayır” pankartı açıldı. Açıklamaya katılan hekim Kadir Songür’ün annesi fenalaştı. Sağlıkçılar adına açıklamayı İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz yaptı. 
 
‘HER GÜN ORTALAMA 30 ŞİDDET OLAYI YAŞANIYOR’
 
Sağlık Bakanlığı’nın yapılan basın açıklamalarında uyarılarını görmezden gelmesine artık dayanamadıklarını belirten Obuz, “Biran önce uyarılarımız dikkate alınmalıdır. Daha kaç sağlık çalışanının yaralanması, ölmesi bekleniyor merak ediyoruz. Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet olayı yaşanıyor. Bu sorun, bir yandan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can güvenliğini tehdit ederken aynı zamanda sağlık hizmeti sunumunu da engelliyor. Bu koşullarda sağlık hizmeti vermek kabul edilebilir ve daha fazla sürdürülebilir değildir” dedi. 
 
‘HASTANELERDE GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR’
 
Obuz, "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nın bir sonucu olan kışkırtılmış sağlık talebinin eldeki hizmet olanaklarıyla tam olarak karşılanamamasının, yurttaşların sağlık hizmet beklentisinin yapay biçimde yükseltilmesinin gelinen tabloda katkısının büyük olduğunu belirtti. Hastanelerin bir işletmeye dönüştüğünü belirten Obuz, “Hastaları ne kadar iyileştirdiklerinden çok, ne kadar sayıda hasta baktıkları önem kazanmıştır" ifadesinde bulundu.
Sağlıkta şiddeti önleyici yasal düzenleme bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen Obuz, mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.