Soma işçileri: Meclis görüşmeleri olumlu geçti

img

MANİSA – Soma Maden işçilerinin eylemleri 5’inci gününde devam ederken,  bağlı bulundukları sendika yöneticileri meclisteki parti temsilcileriyle görüştü. Görüşmelerin olumlu geçtiği belirtildi.

Soma Holding’te yıllardır çalıştıktan sonra 5 yıl önce tazminatları ödenmeden işlerine son verildiği için Ankara’ya yürüyüş kararı alan maden işçileri beş gündür Kırkağaç Çamı Mevkii’nde eylemde. Önleri jandarma ablukasıyla kesilmiş olan maden işçileri, eylemlerini sonuç alana kadar sürdüreceklerini belirterek bekleyişlerini sürdürüyor.

Bugün işçilerin üye olduğu Bağımsız Maden-iş Sendikası’ndan bir heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan siyasi parti temsilcileriyle görüşmeler yaptı. Gün boyu süren görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyen Bağımsız Maden-iş Sendikası yöneticisi Kamil Kartal, yürüyüş yasağının kaldırılması için partilerden de destek sözü verildiğini aktardı.

Kırkağaç Çamı olarak adlandırılan yerde beklemeye devam edeceklerini söyleyen Kartal, tazminat haklarını alana kadar da eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.