Eğitim Sen’den öğretmen buluşmalarının yasaklanmasına tepki

img
ADANA - Eğitim Sen MYK Üyesi Ahmet Karagöz, yapacakları öğretmen buluşmalarının valiliklerce yasaklanmasına, “Demokrasi kültürümüze vurulmuş ağır bir darbe” sözleriyle tepki göstererek, “Gücümüzü birlikte üretmeye devam edeceğiz” dedi. 
 
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adana Şubesi, köy enstitülerine ilişkin Aydın, Kırklareli, Osmaniye ve Diyarbakır’da yapacakları öğretmen buluşmalarının valiliklerce engellenmesine tepki gösterdi. 
Eğitim emekçilerinin, şube binalarında yaptıkları açıklamaya; Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ahmet Karagöz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve çok sayıda kişi katıldı.
 
'KEYFİ BİR ŞEKİLDE YASAKLANDI'
 
“Demokrasinin gereğini yerini getirmeyenler, asla demokrat olamazlar” diyen Eğitim Sen MYK Üyesi Ahmet Karagöz, eğitim sistemindeki sorunlar ve çocukların nitelikli eğitime erişmeleri önündeki engellerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Karagöz, köy enstitülerinin 79’uncu yıl dönümü nedeniyle ataması yapılmayan öğretmenlerle bir araya gelip sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşmak için Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde buluşmak istediklerini; ancak valilikçe keyfi bir şekilde yasaklandığını kaydetti. 
 
‘YASAKÇI TAVIR KABUL EDİLEMEZ’
 
Yasaklamayı, “demokrasi kültürümüze vurulmuş ağır bir darbe” şeklinde niteleyen Karagöz, şöyle devam etti: “Üstelik söz konusu yasak, ‘eğitim öğretim hakkı’ gerekçe gösterilerek tarafımıza sunulmaktadır. Halbuki bizler, tam da ‘eğitim ve öğretim hakkına’ sahip çıkmak üzere bu buluşmayı gerçekleştirme arzusundaydık. Söz konusu yasakçı tavrın anlamı bizler için nettir. Farklı kuşaklardan, farklı statüden öğretmenlerin bir araya gelmesi, sorunlarını konuşması iktidar sahiplerince istenmemektedir. Çünkü öğretmenlerin dünyayı değiştirebilecek bir güce sahip olduklarını çok iyi bilmektedirler. Çünkü çıkarmak istedikleri Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun tartışılmasından, içeriğinden daha fazla öğretmenin bilgi sahibi olmasından korkmaktadırlar. Çünkü emeğimize, mesleğimize, haklarımıza ve öğrencilerimizin eğitim hakkına sahip çıkacağımızı çok iyi bilmektedirler. Eğitim Sen olarak, bu keyfi ve yasakçı tavrı kabul etmediğimizin bilinmesini istiyoruz.” 
 
“Emeğimiz, mesleğimiz, haklarımız, yaşamlarımız yoğun bir tehdit altındadır” diyen Karagöz, başarabileceklerine ve örgütlü güce inandıklarını kaydetti. Karagöz, “Bakanlığın ve valilerin kendilerini dayatan, eleştirilere kulak tıkayan bu tutumuna inat kendi haklarımıza sahip çıkıyor, sözümüzü ve gücümüzü birlikte üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.