Urfa’da sağlık çalışanlarının sorunları masaya yatırıldı

img
URFA - Urfa Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği panelde sağlık çalışanlarının sorunlarını masaya yatırdı. 
 
Urfa Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Urfa Barosu Avukat Kazım Ekinci Seminer Salonunda panel düzenledi. Panele, Türk Tabipler Birliği  (TTB) 2016-2018 dönemi Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Reşit Tükel ve TTB 2010-2012 dönemi Merkez Konsey Başkanı Uzm. Dr. Eriş Bilaloğlu konuşmacı olarak katılırken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Eğitim Sen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubeleri, Baro ve çok sayıda sağlık çalışanı paneli izledi. 
 
‘SAĞLIK ALANI ŞİRKETLEŞTİRİLDİ’
 
Panelde ilk olarak söz alan Prof. Dr. Reşit Tükel, “Türkiye’de sağlık ortamı” konulu sunum yaptı. Döner sermayeli üniversite hastanelerin durumuna dikkat çeken Tükel, iktidarın sağlık işletmeleri modelinin bu dönem işe yaramadığını ve bu modelin iflas ettiğini söyledi. Hastanelerin ek finansman sağlanamadığını belirten Tükel, iktidarın yıllardır sağlık alanındaki politikalarının sonuçlarını bugün tüm Türkiye’nin çekmek zorunda kaldığını ifade etti. Sağlık sisteminin özel sektöre ciddi anlamda kaydığını vurgulayan Tükel, sağlık alanında kamu hizmetinin şehir hastaneleriyle şirketleştirildiğini belirtti. 
 
Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) 3 bin 342 hekim ihraç edildiğine dikkat çeken Tükel, bunun da sağlık alanında ciddi bir boşluk anlamına geldiğini ve sağlık çalışanlarına dönük ciddi hak ihlallerinin yaşandığını kaydetti. 
 
‘YÜZ YILLIK MÜCADELE GEÇMİŞNE SAHİBİZ’
 
Tükel’in ardından “Geçmişten günümüze TTB mücadelesi” konulu sunumum yapan Uzm. Dr. Eriş Bilaloğlu, Türk Tabipleri Birliği mücadelesinin yüzyıllık bir birikime sahip olduğunu ifade etti. Türkiye’de mücadele alanının çok geniş alanlara sahip olduğunu sözlerine ekleyen Bilaloğlu, verilen mücadelede doğru bir tarzı tutturmanın önemine vurgu yaptı. TTB’nin sırdan bir sivil toplum kuruluşu olmadığını ifade eden Bilaloğlu, TTB’nin hem hak mücadelesi yürüttüğünü hem de insan hakları mücadelesi yürüttüğünü aktardı. 
 
Yapılan konuşmaların ardından panel soru cevap bölümün ardından Tükel ve Bilaloğlu’na verilen plaketlerin ardından son buldu.