KESK, bölge mitinglerine çağrı yaptı

img

DERSİM –  KESK bölge mitingleri kapsamında Dersim’de biz dizi görüşmeler sağlayarak, tüm emekçileri alanlara çağırdı.

Kamu Emekçileri Konfederasyonu Sendikası  (KESK), bölge toplantıları kapsamında Dersim’de gün boyu yereldeki siyasi parti ve kurumlarla görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan toplantılarda ülkede derinleşen ekonomik krizin emekçilere yansıması masaya yatırıldı. KESK  ve bileşenlerinden oluşan heyete KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar, Büro Emekçiler Sendikası (BES) Kadın Sekreteri  Banu Aykaç, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Pınar İçsel, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası

(ESM) MYK Üyesi İskender Öztürk yer aldı. Görüşmelerin ardından heyet KESK Dersim Şubesinde üyeleri ile birlikte bir araya gelerek, önümüzdeki günlerde yapacakları mitinglere katılım çağrısında bulundu.

EMEKÇİLERİN TALEPLERİ

Zorlu bir süreçten geçildiğini belirten KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar,  ekonomik krize karşı mücadeleyi başlatmak adına yaklaşık 2 aydır çalışmalarının yoğunlaştığını söyledi. Çuhadar, ekonomik krizin faturasının emekçilere yıkmak istediklerini belirterek, faturayı ödememek için talepleri ile alanlarda olacaklarını söyledi. 15 Adana,  16 Diyarbakır, 22 Aralık da ise İstanbul’da yapacağımız mitinglerde vergi ödemelerini, performansa dayalı ücretlendirmeye, taşeron işçiliğine karşı kadrolu güvence, işten atılmalara, zorunlu tüketim mallarına yapılan zamlara, asgari ücret zammın yükseltilmesine karşı taleplerimizi haykıracağız” dedi.

MİTİNGLERE ÇAĞRI

Çuhadar, 2019 yılın da ekonomik krizin daha büyük etkisinin olacağının sinyalini vererek, bütün bunlara karşı hızla örgütlenerek, emekçilerin alanları ısıtması için özelikle bölge mitinglerine katılmaları çağrısında bulundu.