27 gündür eylemde olan işçiler: Destekler arttıkça güçleniriz

img
 
İSTANBUL - Aylardır maaşlarını alamadıkları için 27 gündür iş bırakma eyleminde olan işçiler, “Destekçiler oldukça biz güçleniriz” dedi. 
 
İstanbul Kozyatağı'nda, Köroğlu Gruba ait konut inşaatında çalışan inşaat işçileri aylardır paralarını alamadıkları için 25 Eylül’de iş bıraktı. “3’üncü Havalimanı direnişçilerine özgürlük”, “İnşaat işçisi köle değildir” ve “Direnen işçilere özgürlük” dövizlerini inşaatın çeşitli yerlerine asan işçiler, 27 gündür eylemde. Eylemde olan bazı işçiler ise akşamları konteynırda kalıyor. 
 
İşçiler, eylemlerine dikkat çekmek için şantiyede basın emekçileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Ekmek ve Onur İşçi Derneği, 3’üncü Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, Alınteri ve Mücadele Birliği de işçilere destek için şantiyeye geldi. 
 
DAYANIŞMA ÇAĞRISI YAPTI
 
Eylemde bulunan işçilerden Taner Mutlu, “Destekçiler oldukça biz güçleniriz. Biz ilk başladığımızda 3-5 kişiydik ve sesimiz çıkmıyordu. Ekmek ve Onur Derneğinden arkadaşlar geldiler bize destek oldular ve eylemimizi başlattık. Bu şekilde sesimizi duyurmaya başladık. Bazen polis geldi bize müdahale etti. Ama yılmadık” dedi. Mutlu, dayanışma çağrısında bulundu. 3’üncü Havalimanı işçilerini hatırlatan Mutlu, onlarla da dayanışma içinde olduklarını söyledi. 
 
İşçilerden Raif Yılmaz ise, “Biz inşaatın kabasını hepsini bitirdik. Sürekli bizi kandırdılar. 27 gündür direnişteyiz. Sizin gibilerin bize desteğe gelmesi bizi mutlu ediyor” diye konuştu.