Buca Emek ve Demokrasi Güçleri: Türkiye ekonomik kriz içinde sürükleniyor

img

İZMİR – Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, Türkiye’nin ekonomik kriz dalgasının içine sürüklendiğini belirterek, tek adam rejiminin emekçiler aleyhine doğurduğu tüm sonuçların telafi edilmesini dile getirdi.

İzmir’de Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, Türkiye’de gün geçtikçe hissedilen ekonomik krize ilişkin Şirinyer Mikros önünde basın açıklaması yaptı. Hakların Demokratik Partisi (HDP) birleşenlerinin katıldığı açıklamada “Mutfağımızda, ocağımızda kriz var” pankartı açıldı. “Zam, zulüm, işkence işte AKP”, “ Saraya değil emekçiye bütçe” sloganları atılırken Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi Şenay Akyol, basın açıklaması yaptı.

KRİZİN FATURASI BİZE ÖDETİLİYOR’

Türkiye’nin bir kez daha ekonomik kriz dalgasının içine sürüklendiğini söyleyen Akyol, enflasyonun giderek yükseldiğini belirtti. TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon rakamının 24.52 verisini paylaşan Akyol, “Tıpkı 80’lerdeki gibi bir hayat pahalılığı ile karşı karşıyayız. Gıda, su, elektrik yani temel ihtiyaçlarımız sürekli zamlanıyor. Son bir ayda bebek mamasının fiyatı yüzde 18, domatesin yüzde 35, biberin yüzde 32, artış olurken, son bir yılda yumurtanın yüzde 95 fiyatları artmıştır. Elektriğe yüzde 41, doğal gaza yüzde 4, zam yapılırken, Maliye Bakanı bizlerle dalga geçer gibi yılın sonuna kadar elektriğe ve doğal gaza zam yapılmayacağını söyledi. Krizin faturası bize ödetilmeye çalışılıyor” dedi.

 ‘YAPILAN ZAMLAR GERİ ALINSIN’

Bu acı reçeteyi yutmayacaklarını vurgulayan Akyol, tek adam rejiminin emekçiler aleyhine doğurduğu tüm sonuçların telefi edilmesi gerektiğini dile getirdi. İşçi sağlığı ve iş yeri güvenliğinin derhal sağlanması gerektiğini ifade eden Akyol, “İş cinayetlerine son verilsin. Tüm güvencesiz ve taşeron çalıştırma biçimlerine son verilsin. Asgari ücrete yüzde 100 zam yapılsın. Elektrik, doğal gaz, akaryakıt, ekmek gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamlar geri alınsın” şeklinde konuştu.

Açıklama alkışlar eşliğinde sona erdi.