Mersin Belediyesi işçileri habersiz yapılan kesintiyi geri istedi

img
MERSİN – MHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi işçileri, kendilerinden izinsiz yıllarca maaşlarından yapılan 400 ila 600 arasındaki kesintinin geri ödenmesini istedi. 
 
MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi işçileri, izinleri olmadan yıllarca maaşlarından her ay 400 ila 600 TL “Spor kulübü bağış kesintisi” adı altında yapılan kesintileri geri istedi. Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yapan işçiler adına Şevket Koyuncu konuştu. Maaş kesintinin 2004 yılından beri yapıldığına dikkat çeken Koyuncu, yapılan kesintinin kendilerinin rızası olmadan yapıldığının altını çizdi. 
 
SÜRÜLME TEHDİDİ
 
Koyuncu, “Belediyedeki İnsan Kaynakları Birimi ve amirlerimiz bizleri tehdit ettiler. Eğer bu talimatları imzalamazsak, Anamur’dan Gülnar’dan ve Mut’tan kendimize yer beğenmemizi söylediler. Bu baskılara boyun eğmek istemeyen, artık maaşını tam olarak almak isteyen bizler uzak ilçelere sürüldük. Bugüne kadar susmak zorunda kaldık. Çünkü bizler işsiz kalmak istemedik. Düşünmemiz gereken ailelerimiz ve çocuklarımız vardı” diye konuştu. 
 
LÜKSÜMÜZ OLMAZ
 
“Belediye işçileri olarak bizler kale arkası maç bileti dahi almakta zorlanacak durumdayken koskoca Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Spor Kulübüne her ay 400 ila 600 TL bağışta bulunma gibi bir lüksümüz olamaz” diyen Koyuncu, böyle bir şeyin akla ve mantığa aykırı olduğunu söyledi. Kesilen maaşların bir an önce geri verilmesini talep eden Koyuncu, “Bizler maaşımızdan kesinti yapılmasın dediğimiz için uğradığımız zulmün, kesintiler nedeniyle düştüğümüz maddi zorluğun ve manevi yıpranmanın bir nebze telafisi olması için buradayız. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesi için buradayız” dedi.