Eğitim emekçileri: AKP seçimi bahane ederek emekçilere saldırıyor

img
İSTANBUL – İktidarın alanlarda işlerine geri dönmek için eylem yapan kamu emekçilerine saldırmasını protesto eden eğitim emekçileri, “Varlık sebebimizin ortadan kaldırılmasına sessiz kalmayız” dedi. 
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için Bakırköy, Kartal ve Kadıköy’de oturma eylemi yapan emekçilere yönelik polis müdahalelerini protesto etti. Taksim’de bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 6 Nolu Şubesi’nde yapılan basın toplantısına çok sayıda kişi katıldı. 
 
Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Sekreteri Ayşe Panuş, devletin son dönemlerde emekçiler üzerinde baskılarını arttırdığını söyledi. İşlerine geri dönmek için eylem yapan ve polisler tarafından gözaltına alınan arkadaşlarına gözaltında ince aramanın dayatıldığını ifade eden Panuş, “Arkadaşlarımız, küfür ve hakarete maruz kalıyor. Cinsiyetçi tutumları reddediyoruz. İşkence insanlık suçudur. Devletin bu tutumlarından biran önce vazgeçmesi gerekiyor” dedi.
 
‘AKP SEÇİMİ BAHANE EDEREK SALDIRIYOR’
 
İktidarın darbeyi bir lütuf haline getirdiğine vurgu yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da, “İktidar, asker ve polislerden dört kat daha fazla kamu emekçisini hiçbir hukuki süreç işletilmeden ihraç etti. Bizler bu hukuksuzluğa tarihimizden aldığımız güçle karşı çıkacağız. AKP’nin istediği gibi görmeyen duymayan ve konuşmayan olmayacağız. Arkadaşlarımız 70 haftadır OHAL’le yaşanan ihraçlara karşı hak arayışındaydı. AKP seçimi bahane ederek saldırmaya başladı. Bizler tüm bu hukuksuzluğa karşı mücadeleye devam edeceğiz. Geçmişten bu yana faşizme teslim olmayan bir sendikayız. KHK’lar gidecek biz kalacağız” diye belirtti.
 
‘AKP GERÇEKLERİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR’
 
Basın açıklamasını yapan Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Ata Esen de KESK’li kamu emekçilerinin 70 haftadır OHAL ve KHK uygulamalarına karşı mücadele ettiklerini belirtti. “Arkadaşlarımız OHAL ve KHK düzenini mümkün kılan tek adam rejimi ve onun destekçisi iktidarı da teşhir etmekteydiler” diyen Esen, seçim döneminin başlamasıyla birlikte bu direniş alanlarına yönelik polis baskısının da arttığına dikkat çekti. Esen, “Bu durumun nedeni kuşkusuz AKP iktidarının gerçekleri özellikle seçim döneminde halktan gizleme ihtiyacıdır. Bütünüyle AKP’nin ve Saray’ın memuruna dönüşmüş emniyet ve adliye bürokrasisi iktidar partisinden gelen keyfi emirleri, hukuk ve kanunları hiçbir biçimde göz önünde bulundurmadan uygulamaktadır. Tam da bu yüzden bugün İstanbul’un Bakırköy, Kadıköy ve Kartal meydanlarında keyfi bir hükümeti ve iktidar partisini eleştirme yasağı güvenlik güçleri eliyle uygulanmaktadır” diye belirtti. 
 
‘VARLIK SEBEBİMİZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’
 
Keyfi ve hukuksuz uygulamaları kamu emekçilerini mücadelelerinden vazgeçirmeyeceğini söyleyen Esen, “Türkiye’yi demokrasiler liginin dışına iten iktidar partisini, hükümet uygulamalarını ve eleştirme yasağını kabul edemeyiz. Demokratik kitle örgütlerinin varlık sebebinin biri de üyeleri adına iktidarın uygulamalarını izlemek ve gerekirse eleştirmektir. Varlık sebebimizin ortadan kaldırılmasına sessiz kalmayız” şeklinde konuştu.