1 Mayıs bildirisi dağıtımına polis engeli

img

ANKARA - Ankara’da 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin bildiri dağıtmak isteyen grup polislerce engellendi.

DİSK, KESK TTB ve TMMOB yöneticileri ve üyelerinden oluşan Ankara 1 Mayıs Tertip Komitesi bileşenleri, Ulus Meydan'ında 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin açıklama yaptı. KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sultan Saygın tarafından yapılan açıklamada, işçi ve emekçilerin sorunlarının hiç olmadığı kadar ağırlaştığı bir dönemde 1 Mayıs'a gidildiği üzerinde duruldu.
 
Saygın, "Siyasal iktidarların yıllardır hayata geçirdiği, bugün OHAL karanlığı ile sürdürülen sermaye dostu, emek düşmanı düzende, en temel haklarımız tek tek yok ediliyor. Yoksulluk, güvencesizlik girdabının içine çekiliyoruz. Aynı işi yapmamıza rağmen, farklı istihdam çeşidi ile bölünüyoruz. Kadrolu-güvenceli istihdam ortadan kaldırılarak, sözleşmeli, geçici, güvencesiz istihdam yaygınlaştırılıyor. Hükümetin rekor büyüme nutuklarına rağmen, bizim ne gelirimiz ne de refahımız artıyor. Açlık sınırına yakın bir yaşam sürmeye zorlanıyoruz. Emekliliğimizde sefalete itiliyoruz" dedi. 
 
'OHAL İLE BİRLİKTE SORUNLARIMIZ KATLANARAK ARTTI'
 
OHAL ile birlikte sorunlarının katlanarak arttığını belirten Sayın, sözlerine şöyle devam etti: "Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Anayasa ve yasalar yok sayılıyor.  Irk, din, mezhep ve siyasi ayrımlar körüklenerek işçiler, emekçiler bölünmeye ve kışkırtılmaya çalışılıyor. Grevler yasaklanıyor, sendikal hak ve özgürlüklerimiz alabildiğine daraltılıyor. Siyasetçiler, gazeteciler, öğrenciler, sendikal mücadele yürütenler tutuklanıyor. Gazeteler, TV’ler kapatılıyor. Kapatılamayan basın ve medya kuruluşları satış ve devir yoluyla tekelleşiyor. OHAL ile fiilen yok edilen iş güvencemizi kalıcı olarak ortadan kaldırmak için kuralsız, esnek, güvencesiz istihdam yaygınlaştırılıyor. Kadınlara yönelik şiddet, taciz, çocuk istismarları artarken vatandaşın, sosyal medya paylaşımlarına kadar inceleyip ceza yağdıranlar, kadınları ve çocukları korumak yerine emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir diyen kadınlara yönelik baskılarını artıyor"
 
Saygın, bu nedenle toplumun tüm kesimlerini Tandoğan Meydanı'nda kutlanacak olan 1 Mayıs’a davet etti.
 
 
Yapılan açıklamanın ardından ise, meydanda 1 Mayıs bildirisi dağıtmak isteyen grup üyeleri Valilikten izin alınmadığı gerekçesiyle polis tarafından engellendi.