DHL Express işçileri: 1 Mayıs’ta Maltepe’de buluşalım

img
İSTANBUL – Sendikalı oldukları için işten atılan DHL Express işçileri, tüm işçileri 1 Mayıs’ta Maltepe’deki mitinge davet etti.
 
Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldukları için işten atılan DHL Express işçileri, haklarını almak için 280 gündür DHL Express’in Bağcılar’da bulunan genel merkezinin önünde direnişte. Eyleme ilk başladıkları gün gibi dirençli ve azimli olduklarını ifade eden işçiler, şirkete karşı sendikaları tarafından açılan davanın yarın görülecek duruşmasından da bir sonuç beklemediklerini söyledi. 
 
‘KAZANANA DEK DİRENECEĞİZ’
 
5 yıldır çalıştığı işten çıkarıldığı için eylemde olan işçilerden Gökhan Cayak, 280 gündür ilk günkü kararlılıkla eylemlerine devam ettiklerine dikkat çekerek, “Bir defa hakkımızdan niye vazgeçelim? Bu bile bu kadar uzun süre direnmemiz için yeterli sebep" dedi. Yaz sıcağında başladıkları direnişin üzerinden 9 ay geçtiğini dile getiren Cayak, "Sanki direnişe dün başladık gibi hissediyoruz kendimizi. Kazanana dek direnmeye devam edeceğiz” dedi. 
 
24 Nisan’da görülecek dava için beklentilerini yüksek tutmadıklarını kaydeden Cayak, olumsuz bir sonuç çıktığı taktirde direnişe devam edeceklerini belirterek, “Umuyoruz ki 24 Nisan’da hakim, gecikmiş olan adaleti sağlayacak. Her şey bizim lehimizeyken buna rağmen adalet sağlanmazsa vay ülkenin haline. Bizim şu an kazanmamamızı isteyen müdürler varsa içeride kendi lehlerine sonuç çıkmasını istiyorlarsa kendi çocuklarının geleceklerinden endişe etsinler” diye konuştu.
 
‘1 MAYIS’IN ÇOŞKULU GEÇMESİNİ BEKLİYORUM’
 
1 Mayıs’ta Maltepe Miting Alanı'nda olacaklarını aktaran Cayak,“1 Mayıs’ın çok kalabalık ve coşkulu geçmesini bekliyorum. Ben 1 Mayısları hep televizyonlarda izledim. Bu sefer içinde olacağım. Bundan dolayı heyecanım var. Bir an önce 1 Mayıs’ın gelmesini ve orada olmayı istiyorum. Çevremizdekileri de 1 Mayıs’a katılmaları noktasında bilinçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
‘DİRENİŞİMİZLE KAZANACAĞIZ’
 
DHL Express’te 6 yıldır çalıştıktan sonra işten atılan Sinan Tursun ise, yasalardaki boşluklar ve sermayenin tutumu karşısında 280 gündür direnmelerinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, “İlk zamanlar polis OHAL bahanesiyle burada oturmamıza izin vermedi. Ama sendikamızın dik duruşuyla bunu da bertaraf ettik” dedi. 24 Nisan’da görülecek duruşmaya işaret eden Tursun, “Ülkedeki hukukun bu kadar uzun sürmesi her davada zaten belli oluyor. Biz kendi direnişimizle kazanacağız” diye belirtti.
 
1 Mayıs'taki taleplerinin sendikalaşma önündeki yasal zorlukların ortadan kalkması olacağını dile getiren Tursun, “Tabi Türkiye’deki işçilerin genel durumunu da görüyoruz. Asgari ücretin daha insanca yaşanabilir bir seviyeye çıkarılmasını talep ediyoruz”  şeklinde konuştu.
 
‘OHAL’İ YAŞAYARAK GÖRÜYORUZ’
 
İlk defa OHAL gördüklerinin altını çizen Tursun, şöyle devam etti: “Ama nasıl zorluklarının olduğunu birebir yaşayarak görüyoruz. Bizi engellemenin en büyük nedeni OHAL oldu. OHAL işçilere hem mücadele hem de ekonomik açısından zarar getiriyor. OHAL olduğu için bizim davalarımız da uzuyor. OHAL daha çok sermayedarlara yarıyor.”
 
Tursun, son olarak bütün işçileri sendikalı olmaya ve 1 Mayıs’ta Maltepe’deki mitingde buluşmaya davet etti.