İşçiler kadro talepleri için yürüdü

img

İSTANBUL - İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde kadro talebi reddedilen işçiler, taleplerinin kabul edilmesini istedi. 

 
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde kadro talebi reddedilen işçiler, kararı protesto etmek için Çapa Tıp Fakültesi önünde bir araya geldi. Buradan İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’ta bulunan ana kampüsüne yürümek isteyen işçilere polis izin vermedi. Kendi aralarında karar alan işçiler daha sonra tramvayla İstanbul Üniversitesi ana kampüsünün önüne geçti. 
 
Beyazıt Tramvayı durağında  “Verilen sözler tutulsun işe iade mahkeme kararları uygulansın sınavsız koşulsuz feragatsız gerçek kadro istiyoruz” ve “Direnen sağlık emekçilerinin yanındayız” pankartı açan işçiler, üniversitenin Beyazıt Meydanı’nda buluna ana kapısının önüne kadar yürüdü.
 
'HAKKINIZDAN FERAGAT EDİN DİYORLAR'
 
Kadrolu çalışmak istedikleri için şiddet ve tepkiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde kamu taşeronu işçisiyken işten atılan Cemal Bilgin, milyonlarca insanın kadrolu çalışmak istediğini kaydederek, “Bu gerçek kadro değil. Neden. Çünkü sınav istiyorlar. Koşul istiyorlar. Yetmedi 10-15 yıldır çalışan taşeron işçilerin haklarından feragat etmeleri isteniyor” dedi. 
 
‘BU TOPLUMSAL SORUNA ÇÖZÜM BULUN’
 
“Üniversitemizde işe iade davası devam eden emekli olan ve 657 sayılı kanunun 48. maddesi gereği kabul edilmeyen işçi sayısı %30 civarındadır. Kalan işçilerden sınavı geçemeyenler ve emniyet soruşturmasından geçemeyecek olanlarla bu sayı daha da yükselecektir. Bugüne kadar taşeron şirketlerde çalışma olanağı bulan binlerce işçi şimdi işsizlikle yüz yüzedir” diyen Bilgen, “Hükümet yetkililerinden binlerce mağdur işçi adına ve daha zaman varken talep ediyoruz. Yaptığınız hukuk dışı bir düzenleme ile yarattığınız bu toplumsal soruna çözüm bulunuz. Kadrolu çalışabilmek için getirilen feragat sınav güvenlik soruşturması şartını kaldırın. Her işçinin feragatsiz sınavsız kadroya alınıp iş güvenceli sendikalı ve toplu sözleşmeleri talep ediyoruz” diye konuştu.