Maaşlarını alamayan Universal Acarsan işçileri iş bıraktı

img

İSTANBUL – Irak’ta hastane yapan Türkiyeli Universal Acarsan firmasının 6 aydır maaşını ödemediği işçiler iş bıraktı. 

 
Irak'ın Nasiriye şehrinde hastane şantiyesinde çalışan yüzlerce işçi 6 aydır maaşlarını alamadıkları için bugün iş bırakma eylemi yaptı. Aralarında DİSK’e bağlı Devrimci Yapı, Yol ve İnşaat İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) üyesi işçilerin de bulunduğu eyleme, Irak polisinin müdahale ettiği belirtildi. Iraklıların camlara zarar verdiğini iddia eden bir yetkilinin ihbarı üzerine Irak polisinin sadece Iraklı işçileri şantiye alanından çıkardığı bildirildi. 
 
Yapımını Türkiyeli Universal Acarsan firmasının üstlendiği şantiyede çalışan işçiler, maaşlarını alıncaya kadar iş bırakma eylemini sürdüreceklerini ifade etti. 
 
Şantiyede çalışan işçilerin  aktardığına göre aynı şirketin Basra, Kerbela ve Amara şehirlerindeki inşaatlarında da işçiler iş bıraktı.
 
Irak Sağlık Bakanlığı için 6 adet tam teşekküllü eğitim ve araştırma hastanesi yapan Universal Acarsan firması, Irak'ın Hilla şehrinde işçilerin maaşlarını tam ödemediği için Mayıs 2016’da Türkiye’ye dönen işçiler şirketin Antep’te bulunan merkezinin önünde eylem yapmıştı.