DİSK 51'inci yılını eylemde olan işçilerle kutladı

img

İSTANBUL - DİSK, 51'inci yılını sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan KOD-A işçileriyle kutladı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Kurulduğumuz tarihten beri, bu topraklarda demokrasi, barış, kardeşlik, özgürlük ve sendikal hak ve özgürlükler için taviz vermeden mücadele ettik" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 51'inci yılını sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan ve 3 Ekim'den bu yana eylemde olan KOD-A işçileriyle birlikte kutladı. Aralarında, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Sosyal İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk, Birleşik Metal-İş, Devrimci Sağlık-İş, Basın-İŞ, Dev Yapı-İş, Tümtis üyesi DHL işçileri, Emekli-Sen, HDP İstanbul İl Örgütü, CHP Bakırköy İlçe Örgütünün de bulunduğu çok sayıda kişi Güneşli'de bulunan Türk Telekom binası önünde bir araya geldi. "OHAL değil demokrasi", “Toplu iş sözleşmesi hakkımız engellemez" pankartlarının açıldığı eylemde sık sık, "Yaşasın sınıf dayanışması", "İşçilerin birliği patronları yenecek", "Direnen işçiler asla yenilmez", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.  
 
'DİSK'İN AMACINA UYGUN HAREKET EDİYORUZ'
 
Eylemde ilk olarak konuşan Sosyal İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk, 134 gündür eylemde olan KOD-A işçilerin mücadelesinin düşürülmeyeceğini söyledi. Ebetürk, "Burada gerek ortaya koyduğumuz örgütlenme biçimiyle 134 gündür kar, kış demeden aşımız, ekmeğimiz ve geleceğimiz için direniyoruz. Direnişimizi, DİSK'in kuruluş felsefesine, hedefine, amaçlarına uygun davranarak gerçekleştirdiğimizi sevinerek ve onur duyarak belirtmek istiyorum" dedi. 
 
'SOSYAL CİNAYET İŞLENİYOR'
 
İşçilerin  iş yerlerinde insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını giderebilmek için sendikalarına üye olduklarını belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Başbakan bir dönem şöyle ifade etti: 'Türkiye'de her işçi sendikasına üye olabilir, korkmayın, sendikalara üye olun' dedi. Evet işçiler sendikalarına üye oldular ama işverenler çok acımasız bir şekilde iş yerlerinde sosyal cinayet işlediler. Bizim geleneklerimize göre, işçiyi işten atmak sosyal bir cinayettir" diyerek tepki gösterdi. 
 
'BARIŞ, DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE EDEN KONFEDERASYONUZ'
 
Beko, devamında şunları belirtti:  "Kuruluş tarihimize bakacak olursanız, biz bu uzun yürüyüşü direniş çadırlarında, yürüyüşlerde, mitinglerde başlattık. Bugün de KOD-A işçileriyle buradayız. Bizi yalnız bırakmayan demokratik kitle örgütlerine, meslek odalarına, siyasi parti temsilcilerine ve yüreğini ortaya koyan katılımcı işçi kardeşlerime DİSK adına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Türkiye'de hiç hak etmediği halde operasyonlara maruz kalan başta TTB, KESK, TMMOB ve Barolar Birliği'nden elinizi çekin diyorum. Bu kurumların yapmış oldukları açıklamalar, düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesini talep ediyorum. Onlar kendi özgür iradesiyle, kuruluş ilkelerine bağlı kalarak yapmış oldukları açıklamalar bu şekilde değerlendirilmesi gerekir. Biz kurulduğumuz tarihten beri, bu topraklarda bedeli ne olursa olsun, demokrasi, barış, kardeşlik, özgürlük ve sendikal hak ve özgürlükler için taviz vermeden mücadele eden bir konfederasyonuz." 
 
Etkinlik DİSK korosunun seslendirdiği şarkıların ardından son buldu.