Eğitim Sen Van Şubesi: Kömür ulaştırılmayan okul var

img
VAN - Eğitim Sen Van Şubesi, kış ayının çetin geçtiği kentte birçok okula hala kömür ulaştırılmadığını ve okullarda ısınma sorunun olduğunu açıkladı. 
 
Eğitim Sen Van Şubesi, kış koşullarında halen birçok okula kömürün ulaştırılmadığı ve ısınma sorununun olduğuna dair açıklama yaptı. Şube binalarında yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Şube Eşbaşkanı Hülya Atlı, okullarda yaşanan ısınma problemine dikkati çekti. 
 
'ESKİ KÖMÜRLER KULLANILIYOR'
 
Mevcut duruma tepki gösteren Atlı, “Okulların çoğunun geçen yıldan kalan kömür ile sadece ılıtılmaya çalışıldığı, bu yıl Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından gönderilen kömürlerin yanmadığı, taş ve kül ağırlıklı olduğu, kalorisinin düşük olduğu yönünde yoğun şikayetler gelmektedir. Okul idarelerinin kalori ölçümü yapma taleplerinin Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından reddedildiğine dair duyumlar almaktayız. Okula belli günlerde giden eğitim emekçileri ise okulların aşırı soğuk olduğunu belirtmektedirler" dedi.
 
'KALORİ ÖLÇÜMÜNE İZİN VERİLMİYOR'
 
Eğitim kurumlarının kömür ihtiyaçları karşılanmamasına rağmen milli eğitim müdürlükleri bir de üstüne okullarda ısınma konusunda tasarruflu davranılmasına ilişkin uyarılarda bulunduğunu ifade eden Atlı, "Hem okullara kömür dağıtımı yapmamak hem de tasarrufta bulunulmasını istemek en basit tabiriyle sorumsuzluktur. Özellikle okul idarelerinin kalori ölçümü yapmak istemelerine rağmen buna engel olunması ise gönderilen kömür ile ilgili ciddi endişeler oluşturmaktadır” diye konuştu. 
 
‘SORUMLULUKLARINIZI YERİNE GETİRİN’
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve bağlı İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin kanunlara, mevzuata aykırı uyarı ve yazılarla whatshapp grupları üzerinden eğitim emekçilerine mobbing uyguladığını kaydeden Atlı, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve bağlı İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin görevi; zaten pandemi sürecinde büyük zorluklar yaşayan öğrencileri ve eğitim emekçilerini, tüm uyarılarımıza rağmen önlemler alınmadan başlatacakları yüz yüze eğitim ile bir de ısınmayan okullar ile baş başa bırakmak değildir. Asıl yapmaları gereken eğitim kurumlarını her anlamda eğitim- öğretime hazır hale getirmektir."
 
‘KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIZ'
 
Atlı, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim emekçisi arkadaşlarımızın okullar eğitim öğretime hazır değilse karşılaştıkları sorunları tutanak altına almaları ve şubemiz ile paylaşmalarını istiyoruz, bekliyoruz. Tespit ettiğimiz ve edeceğimiz eksiklikler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz."