Haber Sen: Atamalarda liyakat esas alınsın

img
ANKARA – Haber Sen, personellerin atamaları, görevde yükselmeleri ve unvanlarının değişikliğinde liyakat ve nesnel kriterlerin esas alınmasını istedi.  
 
Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen), personel atamaları, görevde yükselme ve unvan değişikliğine dair yazılı açıklama yaptı. Eşit işe eşit ücret talep edilen açıklamada, İdari Hizmet Sözleşmesi (İHS) statüsünde çalışan emekçilere bir an önce 399/2 statüsü verilmesi gerektiği belirtildi.
 
‘LİYAKAT’ TALEBİ
 
Açıklamada, “Aynı zamanda PTT de çalışan bütün emekçilerin ücretlerinde iyileştirme yapılmalıdır. Öncelikle İHS’ye tabi olan çalışanların ücretleri 399/2 ile çalışanlarla eşitlenmelidir. Çünkü İHS ile kuruma gelenler hem liyakatlidir hem de sınava tabi olarak kuruma gelmiştir. Bunun için şartları bir an önce düzeltilmelidir” denildi.  Açıklamada, biran önce görevde yükselme sınavı yapılması ya da bu görevi 10-15 yıldır ifa eden liyakatli personelin istihdam edilmesi gerektiği istendi.
 
Açıklamanın devamında şu çözüm önerilerine yer verildi: 
 
“* İdari hizmet sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin düzenlemelerin iptal edilerek personelin tamamının 399 sayılı KHK'ye tabi sözleşmeli personel haline getirilmesi için yasal düzenlemeler yapılmasın. 
 
* PTT’de kamu hizmetinin sunulduğu her kademede çalışmakta olan taşeron firma işçilerinin, başta güvenceli istihdam olmak üzere (kurum asli personeli olarak kadro verilmesi), tüm haklarının koruma altına alınması için düzenleme yapılmasın. 
 
* Sendikal, sosyal ve mali haklarımızın, Uluslararası Çalışma Örgütünün ve evrensel hukukunun normlarına göre eşitlenerek yeniden düzenlenmesin. 
 
* Dağıtıcıların unvan değişiklik talepleriyle ilgili usul ve esasların hakkaniyetli olarak belirlenmesini, fakülte / yüksekokul mezunu dağıtıcıların memur statüsüne atanması gerçekleştirilmesin. 
 
* Resen emekliliğe sevk edilen dağıtıcıların fiili hizmet (yıpranma) ücretlerinin ödenmesini,
 
* Eşit işe eşit ücret verilmesin. 
 
* Tüm PTT çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesin. 
 
* Tüm kademelerdeki / statülerdeki PTT çalışanlarının görevde yükselme sınavlarına katılmasının önündeki idari engeller kaldırılmasın. 
 
* Uzun süredir yapılmayan skala ayarlamasının tüm unvanlar için geçerli olacak şekilde uygulamaya konulsun. 
 
* 50’nin üzerinde çalışanı olan işyerlerinde kreş açılmasını ve daha küçük işyerlerinde bundan yararlanamayan tüm çalışanlar için kreş yardımı yapılmasın.”