‘Mağduriyetler giderilinceye kadar mücadele edeceğiz’

img

ADANA – KHK ile işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi için yapılan açıklamada konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Kaya, “İhraç edilen kamu emekçilerinin mağduriyetleri giderilinceye mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)  Adana Şubeler platformu Atatürk Parkı’nda, “OHAL inceleme komisyonu lağvedilsin” talebiyle açıklama yaptı. Açıklamaya Halkları Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Adana KHK Platformu, İHD Adana Şubesi yöneticileri, HDP ve Emek Partisi (EMEP) yöneticileri katıldı. "Oylama işkencesine son verilmeli OHAL komisyonu derhal lağvedilmelidir” ve  “KHK'lılar gidecek biz kalacağız" pankartlarının açıldığı açıklamada, KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Kaya basın metnini okudu.

‘TEMEL İNSAN HAKLARI HİÇE SAYILMAKTADIR’

Kaya demokratik ve hukuk devletinin en önemli özelliği kuvvetler ayrılığı ilkesi olduğunun altını çizerek, “Hiçbir hukuk devletinde yargı yürütmenin emrinde görev yapmaz. Yargı bağımsızdır. Yargının bağımsızlığı ülkede yaşayan her vatandaşın, aynı zamanda yaşam güvencesidir. Siyasi ihtiyaçlar üzerinden yargı görevi başka kuruluşlara bırakılamaz. Güvenlik soruşturması ve arşiv kaydı araştırması adı altında kişisel verilerin korunması başta olmak üzere temel insan hakları hiçe sayılmaktadır” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 150 bin kişinin işinden edildiğini, 100 kişin intihar ettiğini, 600 kişinin çeşitli nedenlerle yaşamını kaybettiğini ve 30 kişinin ise Meriç Nehri sularında boğulduğunu belirten Kaya, “Süreç daha fazla uzatılmamalı ve hukuksuzca ihraç edilenler derhal görevlerine iade edilmelidir. Bunlar gerçekleşinceye kadar, ihraç kamu emekçilerinin mağduriyetleri giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan kitle "Hak hukuk adalet”, “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla eylemi sonlandırdı.