Adana'da yapılmak istenen AVM'ye tepki

img

ADANA - Adana Sosyal Dayanışma Derneği, kentte bir AVM daha yapılmak istenmesine tepki gösterdi. 

 
Adana Sosyal Dayanışma Derneği (SDD) kentte bir alışveriş merkezinin daha açılmak istenmesine tepki gösterdi. Dernek binasında yapılan toplantıda konuşan SDD üyesi Çağla Özgençtürk, “Adana’ya bir AVM daha açılıyor. Kimlerin ihtiyacı vardı ve kimler izin verdi?” diye sordu.
 
‘NE AMAÇLA AVM YAPILIYOR?’
 
AKP’nin 17 yıldır sürdürülen ekonomi politikasının inşaat, özelleştirme, borçlanma, iç tüketimi ve vergileri arttırma diye özetlenebileceğini söyleyen Özgençtürk, “Siyasi baskılar, işsizlik ve ekonomik zorluklar nedeniyle insanların topluca intihara sürüklendiği bir ülkede yaşamaktayız. Durum böyleyken, şehrimizde yukarıda çizilen tabloyla uyumsuz bir gelişmeye tanık olmaktayız. İşsizlik açıklanan rakamların en az iki katıyken, asgari ücret açlık sınırının bile altındayken AVM’lerin büyük sermayenin ve hali vakti yerinde olanların işine yarayacağı açıktır” dedi. 
 
‘AVM’LER ENERJİ OBURUDUR’
 
Özgençtürk konuşmasını şöyle sonlandırdı: “AVM’ler enerji oburudur, enerji yutaklarıdır. Bir AVM’nin 24 saatte harcadığı elektrik enerjisi, 8 ila 10 bin konutun, yani orta büyüklükte bir ilçenin aydınlanma için 24 saatte harcadığı elektrik enerjisine eşdeğerdir. Aynı bölgede yıllar önce kapanan ve binaları yıkılan Güney Sanayi Fabrikası alanı bulunmaktadır. Seyhan ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine diyoruz ki, hiç olmazsa bu alanı betonlaşmaktan koruyabilirsiniz. İmar planına yeşil alan olarak işleyin, belediye meclislerinden bu yönde karar çıkartın, sonra da kamulaştırarak dinlenme parkı ve yeşil alan olarak düzenleyin. Elinizde tuttuğunuz kamu gücünü bir kerecik olsun halk lehine kullanın.”