Savur'daki yangın sürüyor

img

MARDİN – Savur ilçesinin köylerinde dün gece askeri operasyon ardından çıkan yangın devam ediyor. Yangına müdahale edilmesine izin verilmiyor.

 
Mardin’in Savur (Stewre) ilçesinde bulunan Taşlık (Ewîna Cirzê), Yazır (Quzerib), Sürgücü (Ewîna), Soylu (Dêrîş) köylerinde dün gece yangın çıktı. Bölge de birkaç gündür operasyonların sürdüğünü söyleyen köylüler, dün gece duydukları silahları sesinden sonra yangın çıktığını aktardı.  
 
SİLAH SESLERİNDEN SONRA YANGIN ÇIKTI
 
Soylu köyü kırsalında başlayan yangının sonrasında diğer köylere sıçradığını kaydeden yurttaşlar, yangın çıkması ardından uzun bir süre silah seslerinden dışarıya çıkamadıklarını belirtti. Silah seslerinin kesilmesi ardından yangını söndürmek istediklerini ancak Soylu Jandarma Karakolu'nun izin vermediği belirtildi. Yapılan görüşmeler ardından izin alabildiklerini ve sabaha doğru Soylu ve Sürgücü kırsal alanında devam eden yangını söndürebildiklerini söyleyen köylüler, yangının hala Taşlık ve Yazır köyleri kırsalında devam ettiği bilgisini paylaştı.
 
Taşlık ve Yazır köylerinde devam eden yangına köylülerin müdahale etmesine güvenlik güçleri tarafından izin verilmediği belirtiliyor.