Su ve Vicdan Nöbeti: Önce belediye sonra koordinasyon desteğini çekti

img

BALIKESİR - Çanakkale Belediyesi'nin desteğini çekmesinin ardından Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu’ndan da nöbete devam edenlere ilişkin “Eylem ve faaliyetlerinden sorumlu değiliz” açıklaması geldi.

Kanadalı şirket Alamos Gold’un Kaz Dağları'nda başlattığı ve 200 bin ağacın kesilmesine neden olduğu altın madenine karşı başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti 27'nci gününde. Fazıl Say konseri sonrası Çanakkale Belediyesi'nin nöbet alanındaki lojistik desteğini çekmesinin ardından Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu'ndan da yeni bir açıklama geldi.
 
Koordinasyon kurulu, Çanakkale merkezde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı, Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu Üyesi Pınar Bilir yaptı.
 
'SU VE VİCDAN NÖBETİ'MİZ DEVAM EDECEK'
 
Bilir, “Umudumuz ve direncimiz, aramıza katılan ve sesimize ses veren milyonlarca insan ile birlikte giderek artıyor ve tüm dünyada yankılanıyor. Alamos Gold ve yerli taşeronlarının yaşam alanlarımız üzerindeki saldırısı ve Kirazlı Balaban'daki metalik madencilik faaliyeti son bulana kadar Su ve Vicdan Nöbeti'miz devam edecektir” dedi.
 
'GECE ÇADIRLI KONAKLAMA YAPILMAYACAK'
 
Nöbet alanındaki fiziki yetersizlik ve orman yangını riskini gerekçe gösteren Bilir, “Bu nedenle gece çadırlı konaklama yapılmayacaktır. Su ve Vicdan Nöbeti'miz Kirazlı Balaban'daki koordinasyon merkezi gün içerisinde faaliyetlerine aynı şekilde devam edecek. Bununla birlikte ikinci bir koordinasyon merkezi kurulacaktır” ifadelerini kullandı.
 
'NÖBETE DEVAM EDENLERDEN SORUMLU DEĞİLİZ'
 
Bilir, nöbeti sürdürmekte kararlı olan doğaseverlerle ilgili ise şunları dile getirdi: “Su ve Vicdan Nöbeti'ni sürdürdüğümüz alanda koordinasyon kurulumuzun kararları dışında inisiyatif kullanan kişi ve grupların eylem ve faaliyetlerinden Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu sorumlu değildir. Sosyal medya hesaplarında banka hesap numarası verilerek Su ve Vicdan Nöbeti'mize parasal yardım talebinde bulunulmaktadır. Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu hiçbir kişi kurum ve kuruluştan ayni ve nakli para yardımında bulunmamaktadır. Bu tür paylaşımlara itibar edilmemesini dileriz."
 
Öte yandan nöbetti sürdürmekte kararlı olan doğaseverlerin de açıklama yapması bekleniyor.