‘İktidar Bodrum'un katliam fermanını imzalamıştır’

img

MUĞLA - Bodrum Ekoloji Meclisi üyesi ve milletvekili Murat Çepni,  ilçe genelinde imara açılması planlanan bölgelere ilişkin bir keşif düzenledi. Çepni, iktidarın Karada, Kisebükü, Adalıyalı, Tavşan Burnu ve Gökova’ya kadar uzanan koyları imara açmayı hedeflediğine dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili ve Bodrum Ekoloji Meclisi üyesi Murat Çepni’nin katılımıyla ilçe genelinde imara açılması planlanan bölgeleri gezdi. Yapılan keşif gezisinin ardından meclis üyeleri ve Çepni HDP Bodrum ilçe binasında basın toplantısı düzenleyerek ilçe genelinde yaşanan ekolojik kayıplar hakkında bilgi verdi.

ÇEPNİ: BODRUM’UN FERMANI İMZALANDI

Toplantıda gözlemlerini anlatarak başlayan Çepni, Gümbet Mahallesi’ne bağlı Aspat Bölgesi’nin Birinci Derece Ekolojik Sit Alanı olmasına rağmen imara açıldığını belirtti. Bölgeyi gezerken şirketin elemanları tarafından engellendiklerini ifade eden Çepni,  “Doğal ve arkeolojik SİT alanı olan Kissebükü’ne 2014 yılında ETS Tur şirketi tarafından 5 yıldızlı otel yapımı girişiminde bulunulmuş, Bodrumlu yurttaşların tepkileri ve hukuki mücadeleleri sonucunda otel yapımı engellenmiştir. ETS Tur patronu Mehmet Nuri Ersoy’un bakan olmasıyla birlikte yeniden harekete geçerek otel yapma girişimlerine yeniden başlamıştır. Bilindiği üzere Muğla’nın bakir koylarına ve ormanlarına para gözüyle bakan iktidar, SİT derecelerini değiştirerek Bodrum'un katliam fermanını imzalamıştır” ifadelerini kullandı.

‘KARADA, KİSEBÜKÜ, TAVŞAN BURNU VE GÖKOVA…’

Ant Yapı tarafından Aspat’ta yapılan inşaattın ilerde Küdür Yarımadası’nda da yapılacaklarının habercisi olduğunu söyleyen Çepni, “İktidarın para hırsı halkın yaşam alanlarını her geçen gün yok ediyor. Gerenkuyu Plajı Ağaoğlu tarafından ÇİT çekilerek halka kapatılması hedeflenmiştir. Anayasanın kıyı kanununu görmezden gelen iktidar sahillerimizi kiralayarak plajlarımızın işgalini yasal hale getirmek istemektedir. Her geçen gün gıda da daha fazla dışa bağlı olduğumuz göz önüne alındığında Küdür Yarımadasının mera vasfından çıkarılması akıl işi değildir. Dünyada nesli tükenmekte olan Akdeniz Fokralır, Kaya Mezaraları ve ücret ödemeden emekçi halkın denize girebildiği tek alan olduğu düşünüldüğünde Küdür Yarımadasısın ne denli kritik bir yer olduğunu görebiliyoruz. Turizmi geliştirmekten bahseden iktidar; Karada, Kisebükü, Adalıyalı, Tavşan Burnu ve Gökova’ kadar uzanan koylarımızı imara açmaya çalışması turizme yapılacak en büyük ihanettir. HDP Ekoloji Meclisi olarak tüm Bodrum halkına ve ekolojik yaşamdan yana olan yurttaşlara çağrımızdır. Daha geç olmadan Bodrum'a sahip çıkalım” dedi.