Danıştay’a rağmen Hasankeyf'te taşıma durmadı, hızlandırıldı

img
BATMAN - Danıştay’ın Hasankeyf’teki “rant” ihalesini iptal etmesine rağmen tarihi mekanların taşınma işlemleri hızlandırılarak devam ediyor. İlçe sakinleri, taşıma işlemlerinin devam etmesine tepki gösterdi. 
 
Danıştay 13'üncü Dairesi, 12 bin yıllık tarihi Hasankeyf’te taşıma işlemleri ihalesini iptal ederken, Kültür ve Turizm Bakanlığı da iptal kararından sonra ihale ile ilgili soruşturma açtı. Danıştay kararına rağmen tarihi ilçede taşıma işlemlerine bugün de devam edildi. Sultan Süleyman Camii minaresinin taşları sökülerek taşıma işlemleri yürütülürken, Koç Camii'nin (Kızlar Camii) taşıması için de dev vinçler ilçeye getirildi. İlçede ayrıca elektrik direklerinin kaldırılması için bazı evlerin elektriğinin kesilmesine yurttaşlar tepki gösterdi. Tepki üzerine ekipler, direkleri kaldırmaktan vazgeçti. Yurttaşlar, yeni Hasankeyf yapılmadan evlerini terk etmeyeceklerini söyledi. 
 
'YAŞAM HAKKI TANIMIYORLAR'
 
Hasankeyf sakinlerinden Abdullah Tarhan, "Sabah şehirlerarası yolun elektrik direkleri sökülünce halk tepki gösterdi. Kimi evlerin suyu, kimisinin de elektriği yok. Yeni yerleşim yerine tamamlamadan bizi yerimizden etmek istiyorlar. Danıştay kararına göre, taşımanın durdurulması gerekiyor. Ama işte görüyorsunuz, karara rağmen taşıma devam ediyor. Bize burada yaşam hakkı tanımıyorlar" diye konuştu. 
 
‘NEDEN TAŞINIYOR?’
 
Hasankeyfli esnaflardan Sinan Bahçeli de taşıma işlemlerine tepkisini dile getirerek, "Hafta sonu benim elektriğim kesildi. İş yapacakken elektrik nedeniyle iş yapamadım. Kim benim zararımı karşılayacak? Danıştay kararı ortadayken neden taşıma devam ediyor?” diye sordu. 
 
TAŞIMA HIZLANDIRILDI
 
Danıştay kararından sonra Hasankeyf'teki taşıma işlemlerinin hızlandırıldığı belirtildi.