Mersin NKP: Nükleer santral insana, canlılara ve doğaya zararlıdır

img
MERSİN - Nagazaki ve Hiroşima’da yaşanan nükleer felaketi hatırlatan Mersin NKP Sözcüsü Osman Koçak, “Bizler nükleer silahlanmalara karışıyız ve bunun olmasını da istemiyoruz. Nükleer santral insana, canlılara, çevreye ve doğaya zararlıdır” dedi.
 
Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP), 6 Ağustos 1945 tarihinde ABD'nin Japonya'nın Nagazaki ve Hiroşima kentlerine nükleer bomba atması ve yaşanan büyük felaketin yıldönümü nedeniyle Özgür Çocuk Parkı’nda açıklama yaptı. “Nükleer santral istemiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada konuşan NKP Mersin Dönem Sözcüsü Osman Koçak, 6 Ağustos 1945 günü atılan nükleer bombanın izlerinin bugün devam ettiğini belirtti.
 
‘NÜKLEER SANTRAL ZARARLIDIR’
 
Nagazaki ve Hiroşima kentlerinde atılan nükleer bomba sonucu yüzlerce insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Koçak, “Bizler nükleer santral karşıtları, halklara karşı savaşlarının karşıtları olarak, kentlerimizde, köylerimizde radyasyon çiçekleri açsın; nükleer radyasyondan, nükleer sızıntılardan ve patlamalarından dolayı bebekler, çocuklar, anneler, insanlar, canlılar, doğanın ölmesini ve kuşaklar boyunca genetik bozulmalar olsun istemiyoruz” diye konuştu. 
 
Nükleersiz yaşam için çağırıda bulunan Koçak, şunları söyledi: “Akkuyu’da kurulmak istenilen nükleer santral ülkenin ekonomisine katkı sağlamayacak. Sırf enerji için değil, nükleer silahlar üretilecek. Bizler nükleer silahlanmalara karışıyız ve bunun olmasını da istemiyoruz. Nükleer santral insana, canlılara, çevreye ve doğaya zararlıdır.”