Tepkiler üzerine ÇED bilgilendirme toplantısı yapılmadı

img
MERSİN - Silifke'nin Boğzak mahallesinde yapılması planlanan balık çiftliklerine ilişkin yapılmak istenen ÇED bilgilendirme toplantısı, mahallelinin tepkisi üzerine yapılamadı.
 
Mersin’in Silifke ilçesinde Kılıçlar Deniz ve Su ürünleri Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan balık çiftlikleri tesisleri için sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından uygun bulununca halkın bilgilendirilmesi adına Boğzak mahallesinde ÇED bilgilendirme toplantısı yapıldı. Boğzak mahallesinde bir lokantada yapılan toplantıya, bakanlık memurları, balık çiftliklerini yapmak isteyen şirket temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir ve Plan memurları, Mersin Çevre Dostları Derneği (MERÇED) üyeleri ve Boğzak mahallesi halkı katıldı. 
 
TOPLANTI YAPILAMADI
 
Yapılmak istenen toplantıya katılan mahalle sakinleri, yaşadıkları bölgeye yakın kurulacak tesisi istemeyen ve isteyenler olarak karşı karşıya geldi. Karşı çıkanların İzmir marşı söylemesi ve çiftlikleri savunanların Rabia işareti yaparak "Tekbir" getirmesi üzerine ÇED bilgilendirme toplantısından vazgeçen yetkililer, halkın bilgilendirme istemediğini raporlaştırarak, araçlarına binip bölgeden ayrıldı.