'24 Haziran'da doğa katliamcılarına oy yok’

img
MERSİN - Mersin NKP üyeleri, 24 Haziran’da doğa katliamcılarına oy vermeyeceklerini belirterek, “Oyumuz, ekolojik değerleri koruyan dünyanın ve insanlığın geleceğini koruyan ve savunan adaylara” dedi. 
 
Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, 24 Haziran seçimlerine ilişkin tutumlarını açıklamak üzere Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçiler Sendikası (Tüm Bel Sen) Mersin şube binasında basın açıklaması yaptı. 
 
‘SANTRAL DEĞERLERE DARBEDİR’ 
 
Açıklama yapan NKP Mersin Dönem Sözcüsü Osman Koçak, AKP hükümetinin ülkeyi nükleer felaketlerle bataklığa doğru sürüklediğini ve bu gidişatı her türlü hukuksal ve siyasal denetimden uzak bir şekilde yürüttüğünü dile getirdi. AKP'nin otoriter tek adam rejimiyle Mersin'i nükleer çöplüğe dönüştürdüğüne dikkat çeken Koçak, "Nükleer, bir demokrasi sorunudur. Bunun için nükleer karşıtlarının, seslerini halkın en yüksek kürsülerinden dile getirmeye ihtiyacı var. Rusya ve Japonya ile yapılan nükleer anlaşmalar iptal edilmeli. Nükleer silahlarının yasaklanması anlaşması imzalanmalı. Akdeniz havzası için büyük bir tehdit oluşturacak Akkuyu Nükleer Santrali, Mersin'in yaşamsal öneme sahip değerlerinden olan hayvancılık, tarım gibi değerlere bir darbedir" dedi. 
 
‘OYUMUZ EKOLOJİYİ SAVUNAN ADAYLARA’ 
 
AKP'nin doğa katliamcısı bu tavrından dolayı 24 Haziran'daki seçimde çevrecilerin iktidarı cezalandıracağını belirten Koçak, "24 Haziran'da demokrasi talebiyle nükleer enerjiye, nükleer silaha, nükleer savaşa, nükleer atıklara karşı emekten ve barıştan yana, ekolojik değerleri koruyan dünyanın ve insanlığın geleceğini koruyan ve savunan adaylara oyumuzu vereceğiz" diye konuştu. 
 
Açıklamanın ardından çevreciler, yurttaşlara "24 Haziran'da nükleercilere oy yok" başlıklı bildiri dağıttı.