Bir gecede yüzlerce ağaç yerinden söküldü

img

DİYARBAKIR - Yenişehir ilçesi Üçkuyular Mahallesi’nde bir ay önce dikilen yüzlerce çam ağacı, kayyım yönetimindeki belediye ekipleri tarafından yerinden söküldü.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Üçkuyular Mahallesi’nde cadde üzerinde bulunan ve henüz bir ay önce dikildiği belirtilen orta refüjdeki yüzlerce çam ağacı, iki hafta önce sabaha karşı kayyım yönetimindeki Yenişehir Belediyesi ekiplerince gizlice söküldü. Ağaçların sökülme nedenine dair belediye yetkililerden herhangi bir bilgi alamayan mahalle halkı, ağaçların tekrar dikilmesini istedi.
 
VALİ YARDIMCISININ TALİMATI!
 
Mahalle sakinlerinden Vahap Günay, uzun bir süredir belediyenin mahallede çalışma yapmadığını, bu ağaçlandırma çalışmasının da mahallede başlayan TOKİ inşaatından dolayı yapıldığını söyledi. Günay, muhtar ve belediyenin ağaçların sökülmesiyle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını iddia ettiğini belirterek, bir mahalle sakininin sorduğu belediye ekiplerinin, Vali Yardımcısı'nın talimatıyla ağaçları söktükleri bilgisini verdiğini aktardı. 
 
KALDIRIM YAPILACAK 
 
Ağaçların kaldırım yapılması gerekçesiyle söküldüğü iddialarının olduğunu belirten Günay, “Kaldırım zaten var. Kaldı ki sadece eski ağaçları götürmüş olsalardı, kafamızda bir soru olmayacaktı ama götürdükleri ağaçların hepsi yeniydi" dedi.
 
Mahalle halkının duruma tepkili olduğunu belirten Günay, ağaçların geri getirilmesini istedi.