Germiyanlılar: RES’i durdurun

img

İZMİR - Ceşme Germiyan’da yapımı devam eden RES’lere tepki gösteren bölge sakinleri ve EGEÇEP üyeleri, inşaatının durdurulmasını istedi. 

 
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Germiyan Mahallesi’nde Rüzgar Enerji Santrali (RES) inşaatının devam etmesi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde protesto edildi. Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) ile yöre halkı, RES inşaatının durdurulmasını istedi. 
 
MAHKEME KARARI 
 
Açıklamada konuşan EGEÇEP üyesi Engin Önen, mahalledeki tepelerin dev tribünlerle doldurulduğuna dikkati çekerek, RES'lerin gündelik yaşamı olumsuz etkilediğini kaydetti. RES’in çevreye etkisi ve yerel halkın tercihlerinin dikkate alınmadığını söyleyen Önen, kesinleşmiş mahkeme kararına rağmen “ÇED kapsam dışı” belgesi alındığını belirterek, proje sahibi Güral Porselen şirketinin, RES inşaatı sırasında çok sayıda ağaç kestiğini ve bölgedeki en eski tarihi kalıntıların bir kısmını da yok ettiğini aktardı. 
 
Önen, şöyle devam etti: "Söz konusu şirketi bu hukuksuz girişiminden dolayı tekrar mahkemeye vermiş bulunuyoruz. Görevini yapmayan ya da kötüye kullanan bu kurumlar hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz. Köyümüzü yaşanmaz hale getiren ve kültürel miras tahribatı yaratanların, yasal ve sivil haklarımızı kullanarak, takipçisi olacağız."