Almanya’da önlemler 5 Temmuz’a kadar uzatıldı

  • dünya
  • 18:28 25 Mayıs 2020
  • |
img

HABER MERKEZİ – Alman hükümeti, koronaviraüs salgınına karşı alınan önlemleri 5 Temmuz'a kadar uzatma kararı aldı.

Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in salgına karşı alınan önlemleri 5 Temmuz’a kadar uzatmayı planladığını açıkladı. Berlin’de açıklama yapan Seibert, fiziki mesafe, temas kısıtlamaları ve hijyen kurallarının herkes için bağlayıcı olacağının altını çizerek, “Birlikte sağladığımız ilerlemeleri tehlikeye atmak istemiyoruz” dedi.

Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun’ın bugün eyalet temsilcileri ile görüştüğüne işaret eden Seibert, görüşmede temel kurallarla ilgili ortak bir noktada anlaşma sağlamanın amaçlandığını, bununla birlikte gevşetmeler konusunda bölgesel farklılıklar olabileceğini söyledi.

Öte yandan Başbakanlık Dairesi Başkanı ve eyalet temsilcilerinin görüşmesinde ele alınan karar taslağına göre; 6 Haziran’dan itibaren de maske zorunluluğu ve fiziki mesafeye bağlı kalınarak gevşetmelerin kademeli olarak devam edebileceği belirtiliyor.

Taslağa göre federal hükümet, açık havada en fazla 20, kapalı alanlarda da en fazla 10 kişinin bir araya gelmesine olanak tanınmasını planlıyor.