Trablus ve çevresi uçuşa yasak bölge ilan edildi

img

HABER MERKEZİ- Libya’nın başkenti Trablus’ta füze saldırısı nedeniyle bir süre kapanan Mitiga Havalimanı yeniden açılırken, Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Trablus ve çevresini uçuşa yasak bölge ilan ettiklerini açıkladı.

Libya’nın başkenti Trablus’ta füze saldırısı nedeniyle bir süre kapanan Mitiga Havalimanı yeniden açıldı. Saldırıdan Hafter güçleri sorumlu tutulurken, olay ülkedeki kalıcı ateşkes arayışını zor duruma soktu.

Libya’nın başkenti Trablus’ta Çarşamba günkü füze saldırısının ardından bir süre kapanan Mitiga Havalimanı yeniden açıldı. Trablus’taki yetkililer havalimanına altı grad füzesi isabet ettiğini açıklamıştı.

HAVALİMANINA FÜZE SALDIRISI

Trablus’ta işler durumda olan tek havalimanına yönelik saldırı, iç savaş halinde olan ülkede Türkiye ve Rusya’nın arabuluculuğunda geçtiğimiz günlerde sağlanan kırılgan durumdaki ateşkesi de tehlikeye attı. Türkiye’nin tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti kontrolünde olan bölgeye yönelik saldırının kim tarafından gerçekleştirildiği bilinmezken, Ulusal Mutabakat Hükümeti de saldırıdan Hafter’i sorumlu tuttu. Füze saldırısında herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

İki taraf da ateşkes anlaşmasına uyacaklarını taahhüt etse de, Trablus çevresinden aralıklı olarak çatışma haberleri gelmeye devam ediyor.

TRABLUS VE ÇEVRESİ UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN EDİLDİ

Öte yandan Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu’nun Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Trablus ve çevresini uçuşa yasak bölge ilan ettiklerini açıkladı.

Address Libya’nın haberine göre Mismari, yaptığı açıklamada Trablus ve çevresini uçuşa yasak bölge ilan ettiklerini belirterek, Trablus’ta bulunan Mitiga Havaalanı’nın Libya Ulusal Ordusu'nun hedeflerine yönelik saldırılarda “fırlatma rampası” olarak kullanıldığını öne sürdü.

Mismari, “Kuvvetlerimize saldırmaya çalışan bir Türk uçağını imha ettik ve bu ateşkes anlaşmasının ihlalidir” diye konuştu. Mismari ayrıca “Mitiga Havaalanı’ndan ayrılan sivil veya askeri uçaklar hedef alınacak, bu son uyarımız” ifadelerini kullandı.