Pentagon: F-35 için Türkiye’ye alternatif bulduk

  • dünya
  • 16:58 14 Kasım 2019
  • |
img

HABER MERKEZİ – F-35 Programı Direktörü Korgeneral Eric Fick, uçağın Türkiye’de üretilen parçaları için alternatif ülkenin bulunduğunu söyledi. 

 
F-35 Programı Direktörü Korgeneral Eric Fick, ABD Senato’sunun F-35 Programıyla ilgili komisyonunda senatörlerin sorularını yanıtladı. VOA’nın (Amerika’nın Sesi) haberine göre, Korgeneral Fick, Türkiye’nin ürettiği parçaları temin edecek alternatif üreticilerin bulunduğunu söyledi ve “Biz bir yıl önce gayet sessiz ama bilinçli bir biçimde tüm parçalar için alternatif üreticiler bulmak üzere harekete geçmiştik” dedi.
 
“Ancak henüz tüm parçalar için alternatif bulunamadı” diyen Korg. Fick, “Halen 12 parça için arayışımız devam ediyor. Türkiye’nin F-35 programından resmi olarak 2020 yılının Mart ayında çıkmasını bekliyoruz ancak bu tarihe kadar alternatif arayışlarımız sürecek” diye konuştu.
 
ÜRETİMDE AKSAMA VEYA GECİKME YOK
 
Korg. Fick, senatörlerin “aksama veya gecikme var mı?” sorusuna, “hayır yok” cevabını verdi.
 
Programın planlandığı gibi devam ettiğini belirten Korg. Fick, Türkiye’nin ürettiği parçalara alternatif arayışındaki ABD merkezli 2 firma olan Lockheed Martin ve Pratt&Whitney’in bu konuda önemli ilerleme kaydettiğini ifade etti. 
 
GÖRÜŞMEDE SONUÇ ÇIKMAMIŞTI
 
ABD’de Başkan Trump ile AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ortak basın toplantısında, bu konudaki görüşme ve çabaların devam edileceği mesajını vermişti.