Galler’den operasyon tepkisi: Birleşik Krallık baskıları arttırmalı

img

HABER MERKEZİ - Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları Galler Ulusal Meclisi’ne taşıdıklarını belirten Uluslararası İlişkiler Bakanı Eluned Morgan, Birleşik Krallık hükümetine, “Türk hükümeti üzerinde gerekli baskıları arttırmalı” dedi. 

Galler Uluslararası İlişkiler Bakanı Eluned Morgan, Barış Anneleri Meclisi’ne dayanışma mektubu gönderdi. Morgan, gönderdiği mektupta, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik operasyonuna ilişkin görüşlerini de ekledi. Operasyona karşı büyüyen uluslararası tepkilere ve kırmızı alarma karşı ses katmak istediklerini ifade eden Morgan, “Galler Hükümeti, çatışmalara maruz kalan tüm sivillerin güvenliği konusundaki derin kaygısını dile getirir ve tüm tarafların Uluslararası İnsancıl Hukuk'a uyma çağrısında bulunmaktadır” dedi.
 
GALLER MECLİSİNE TAŞINDI
 
Saldırıdan endişe duyduklarını ve geçtiğimiz hafta Galler Ulusal Meclisi’nde gündeme getirildiğini belirten Morgan, “Kürtlerin Suriye'yi istikrara kavuşturmada önemli bir rol oynamasının akabinde başlarına gelenler, gerek tüm dünyadaki Kürtlerde, gerek ise Suriye'de ailesi ve arkadaşları olan Galler'deki Kürt topluluğu içinde, güçlü bir terk edilmişlik ve adaletsizlik hissi yarattı. Kürtlerin ve bizlerin tüm bu endişeleri, Cardiff ve Londra'daki yürüyüşler de dahil olmak üzere tüm dünyadaki protestolarla anlatılmaya çalışıldı” diye belirtti. 
 
‘BİRLEŞİK KRALLIK BASKILARI ARTTIRMALI’
 
Endişelerini Birleşik Krallık hükümetine mektup olarak ilettiklerini aktaran Morgan, “Birleşik Krallık hükümeti, Türk hükümeti üzerinde gerekli baskıları arttırmalı ve taraflar arasında diyalogun oluşturulmasında zemin oynamalı” talebinde bulundu.